У цьому році у Львові встановлять 200 камер відеоспостереження

  • 28.01.2016, 16:20
  • 964
  • Марія Чабада
У Львові створюють Центр безпеки міста. Вже зараз Центр працює, опрацьовує зображення з 94 камер відеоспостереження, які розміщені по місту. Як розповів керівник ЛКП «Муніципальна дружина» Юрій Діль, основне завдання – це гарантування безпеки та громадського порядку.

фото: Олександр Мазуренко

«Центр почав діяти у вересні минулого року, поступово його розвиваємо. І надалі будемо рухатися в цьому напрямку, бо це є важливо для міста», - сказав Юрій Діль.

В цьому році планується закупити та встановити ще 200 відеокамер, програмне забезпечення та сервер збереження даних.

На сьогодні ми користуємось сервером поліції та сервером «Львівавтодору». Ми бачимо зараз також камери «Львівавтодору», камери, які були встановлені і місті ще в 2000-х роках від СБУ та від міліції.

Юрій Діль

Так, минулого року у Львові було встановлено 50 камер відеоспостереження. 

Усі камери високої роздільної якості, мають можливість зближення зображення. Ми маємо можливість відслідковувати всі події, всі масові заходи, несанкціоновані заїзди в центр міста. Вся інформація оперативно передається поліції. Зображення з цих 50 камер, які ми встановили минулого року, бачить також поліція та СБУ, і кожен відбирає для себе ту інформацію, яка йому потрібна. Купівля ще 200 камер в цьому році перекриє більшу площу міста. Будемо ініціювати перенесення сюди «гарячої лінії міста, щоб все функціонувало в комплексі. Якщо на «гарячу лінію» надходитиме певна інформація, ми зможемо вивести відразу зображення і побачити, чи дійсно щось відбувається. А система аналітики допоможе без людського ока виводити на перший план саму подію.

Юрій Діль

Він також зазначив, що завдяки відеонагляду вдалось запобігти правопорушенням у новорічну ніч.

У новорічну ніч біля головної ялинки запобігли близько 30 бійкам, адже як тільки бачили відповідний рух чи шарпанину, то через спецзв’язок інформували екіпажі поліції, «Муніципальну варту» – вони підходили і заспокоювали людей. Кажуть, що це перша новорічна ніч, яка пройшла спокійно. І все завдяки відео нагляду і оперативності, бо навіть якщо правопорушники десь втікали, то на сусідніх вулицях є камери і ми бачили, куди вони рухаються.

Юрій Діль

Загалом, у цьому році ЛКП «Муніципальна дружина» працюватиме за 6 напрямками. Відтак, у комунальному підприємстві створено 6 відповідних відділів:

  • Відділ евакуації транспортних засобів.
  • Відділ охорони об’єктів.
  • Відділ протидії стихійній торгівлі.
  • Відділ контролю за об’єктами благоустрою.
  • Відділ швидкого реагування.
  • Відділ «Ситуативний центр».