«Питання безпеки завжди було, є і буде питанням номер один», - А.Садовий

  • 11.02.2016, 15:37
  • 933
  • Марія Чабада
У Львові сьогодні відбулась презентація запровадження нових форм і методів роботи територіальних підрозділів Головного управління Національної поліції у Львівській області, що проводиться на виконання наказу Голови національної поліції України від 22.01.2016 № 53 «Про запровадження нових форм і методів роботи територіальних підрозділів ГУНП у Київській, Львівській та Харківській областях». Участь у заході взяли керівництво міста та області, т.в.о. начальника ГУНП України у Львівській області полковник поліції Дмитро Загарія, керівник відділу з регіонального співробітництва Консультативної місії ЄС Удо Моллер, а також голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе.

фото: Олександр Мазуренко

Мені дуже приємно сьогодні, що я знову опинилась в цьому чудовому місті. Це місто, яке заслуговує на все, це люди, які заслуговують на все. Вітаю з новим кроком. Ми поступово йдемо вперед. Багато працюємо над реформуванням та становленням національної поліції в Україні. Головне – ми повинні розуміти, що ми це робимо для людей, для малих дітей, які реально важливі для нашої країни. Я як людина, як мама, хочу, щоб ви працювали серцем.

Сьогодні ми запускаємо біля 600 осіб, які будуть працювати у групах швидкого реагування. Це означає, що вони реагують на виклики, займаються лише одну позицію – вони поліцейські і обслуговують громадян. Це означає, що у маленьких містах вони доїжджають на виклик за 7-10 хв, а в селах – 20 хв. Це важливо, бо кожна людина повинна відчути, що поліція допомагає і захищає. Кожна людина повинна відчути, що вона важлива для поліції, що ми працюємо по-іншому. Хочу, щоб ви працювали так добре, щоб у мешканців міста не залишалось запитань і вони одноголосно сказали б, що все добре, поліція нас захищає.

голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе

Два роки назад ми пережили Ніч Гніву, коли декілька тисяч львів’ян пройшли ходою по всіх райвідділах міліції, зайшли в прокуратуру у службу безпеки. Ми отримали  унікальну ситуацію, коли правоохоронці в більшості покинули свої робочі місця і місто Львів залишилося без належного захисту і без належної опіки. Громадськість взяла в свої руки безпеку в місті.  Тоді все місто - громадські організації, міська влада - патрулювали Львів. Рівень злочинності тоді, до речі, впав у два рази. Чому втікали правоохоронці? Бо боялися, що їх поб’ють. І, що цікаво, кожен знав, за що їх будуть бити. Це в минулому. Сьогодні ми маємо зовсім інший підхід. Ми можемо багато говорити про складне життя в нашій державі, про великий рівень бідності, але одне ясне сонечко, яке ми сьогодні маємо – це наша нова поліція, це нові обличчя людей, це якісне технічне забезпечення і це керівник, який живе зранку до вечора тим, щоб дати  безпеку українцям. Зі сторони міської влади я особисто буду підтримувати всі ваші добрі справи, тому що питання безпеки завжди було, є і  буде питанням номер один.

міський голова Львова Андрій Садовий