А.Садовий: «Я підтримую позицію наших колег щодо районних рад у місті Києві»

  • 11.02.2016, 14:22
  • 780
  • Христина Процак
Міський голова Львова Андрій Садовий прокоментував пропозицію створення районних рад. Зокрема, мер вважає, що такі ради доцільно створити у Києві, у Львові – не доцільно.

Якщо ми говоримо про місто Київ, я переконаний, що районні ради потрібні в місті Києві. Бо у нас деякі райони міста Києва по кількості населення співмірні, як Тернопіль чи Житомир. Тому там мають бути районні ради. Звичайно, що треба чітко зрозуміти, яка має бути кількість депутатів районних рад. Якщо говорити про місто Львів, такої практики світової нема, враховуючи кількість нашого населення, нам достатньо мати одну міську раду, що ми і маємо. Ми мали свого часу районні ради, на початку 90-их років, потім всі районні ради прийняли рішення розпустити себе. Сьогодні є депутатський корпус, є районні адміністрації і принцип, який функціонує у Львові, є цілком оптимальний. Наприклад, така сама ситуація у Вроцлаві, Кракові. Якщо подивитись на європейські столичні міста, то там є та ситуація, яка мала б бути в Києві. Має бути більша доступність депутатів до населення. Я підтримую позицію наших колег щодо районних рад у місті Києві.

Є різні міста і є різний підхід. У Львові, на моє переконання, якісно справляється той депутатський корпус, який є. Якщо ми у кожному будинку створимо об’єднання співвласників і будемо мати більш сильну громаду, то буде можливість якісно співпрацювати з депутатом по округу, з районною адміністрацією.

міський голова Львова Андрій Садовий