У Львові відбудеться конференція «Інформаційно-комп'ютерні технології на підтримку децентралізації в Україні»

  • 15.03.2016, 17:27
  • 865
  • Ірина Ісаєва
В четвер, 17 березня, Академія електронного управління проводить конференцію «ІКТ на підтримку децентралізації в Україні» для високопосадовців муніципалітетів та Уряду України.

Конференція відбудеться з 10 до 17 год на базі бізнес-центру і готелю «Rius» та буде транслюватися на каналі «Youtube» https://www.youtube.com/watch?v=iV4OsmEH4_w.

У рамках заходу будуть обговорюватись нові моделі співпраці між центральним урядом і органами місцевого самоврядування у зв’язку з реформами щодо децентралізації, а також ділитись практичними результатами шведсько-естонських проектів. Представники місцевого самоврядування України будуть презентувати такі електронні рішення, як наприклад, система електронного документообігу (СЕД), «кол-центр», мобільні прикладні додатки і географічна інформаційна система (ГІС). Державне агентство з питань електронного урядування України зосередиться на ключових елементах е-урядування в Україні. Більше того, в рамках конференції буде приведено кращі приклади центрів надання адміністративних послуг в Україні із реалізацією ІКТ.

«Завдяки рішенням у сфері електронного урядування, робота місцевих органів влади може стати значно ефективнішою та прозорішою. Що важливо – такі рішення значним чином знижують ризик появи корупції», – сказав Ханнес Асток, заступник директора Академії електронного управління.

Конференцію організовано в рамках проекту «Підтримка розвитку електронного управління в Україні» за підтримки Шведського агентства міжнародного розвитку (SIDA) та Міністерства закордонних справ Естонії через фонди з розвитку співпраці.