«Ми знову маємо колапс, коли пробуємо звести депутатів, щоби, принаймні, заслухати кандидатів», - Г. Бордун

  • 16.03.2016, 17:23
  • 1291
  • Марта Більська
Засідання комісії законності, депутатської діяльності та свободи слова і комісії гуманітарної політики ЛМР щодо кандидатур на посаду керівника Центру надання послуг учасникам бойових дій сьогодні вкотре не відбулося через відсутність кворуму. Про те, коли відбудеться наступне засідання, повідомимо згодом.

фото: Олександр Мазуренко

«Нагадую, що рішення стосовно керівника, згідно з ухвалою сесії, має 2 процедури. Перша процедура – кандидати, які подалися у відділ кадрів, подаються на розгляд двом депутатським комісіям – комісії законності і гуманітарній комісії. В гуманітарну комісію входить 9 депутатів, в комісію законності 3 депутати. Цих 12 людей мали би рекомендувати міському голові керівника Центру АТО. Це вже наше третє засідання, бо перший раз комісія не зібралася, не було кворуму, через день зібралося 10 з 12 депутатів. Станом на сьогодні, в Центрі є одна офіційно призначена людина – Роман Лагіш.

Ми задекларували, що ще раз запрошуємо людей подаватися на посаду керівника. Ми домовилися зібратися сьогодні, в середу. Ми знову маємо колапс, коли пробуємо звести депутатів, щоби, принаймні, заслухати кандидатів. В нас знову немає кворуму.

У нас присутні 3 кандидати – Юрій Досяк, Ілля Сирко, Володимир Лисикевич, які сьогодні прийшли і, думаю, не втратять бажання працювати, враховуючи ту ситуацію, яка є. Я справді дуже вдячна, що ви хочете щось робити у місті.

Ще раз наголошую: минулого року місто взяло на себе величезну відповідальність. Безкоштовним харчуванням у школах займається управління освіти, допомоги надає управління соціального захисту, похованнями займається Личаківський цвинтар, Львівський міський центр соціальних служб супроводжує сім’ї. Центр – модератор цього процесу, його завдання – акумулювання ідей, стратегій, формування програм, комунікація з депутатським корпусом.

Стосовно сьогоднішньої ситуації, то я використовую всі інструменти, які маю юридично. Місто системно, рутинно працює в цьому напрямку. Але депутатські комісії не можуть зібратися в необхідному складі», - звернулася начальник відділу кадрів ЛМР Галина Бордун.