«Маємо сьогодні не просту ситуацію», - А.Садовий про закупівлі через систему Prozorro

  • 08.04.2016, 15:53
  • 639
  • Христина Процак
Міський голова Львова Андрій Садовий розповів про труднощі, з якими стикаються структурні підрозділи міської ради при закупівлі товарів та послуг через систему Prozorro.

«Маємо сьогодні не просту ситуацію. Як ви знаєте, ми закупівлі робимо через систему Prozorro. Виникають моменти, коли подаються на будь-яку закупівлю, структура дає ціну на 100 грн меншу, а потім, коли починаєш вникати в процес, вони не хочуть угоду укладати, в них виникають проблеми. Є труднощі, але ми від букви закону відходити не будемо. Для нас це дуже важливо, щоб кожна дія, яка робиться з бюджетними коштами, була максимально прозора, максимально відкрита. За кожну цю гривню потім прийде багато контролюючих органів, які будуть це все перевіряти.

Всі основні процеси ми запустили. Я розповім проблему, яка в нас виникла з Центром обслуговування мешканців, де ми не можемо закупити меблі. Подалась одна фірма, яка не виконала свої зобов’язання, подалась друга, яка зараз говорить, що вони будуть декілька тижнів оформляти угоду. Хоча є виробник у Львові, який готовий це все поставити, але там ціна на 100 грн більша. Треба бути дуже уважним. Але ми пройдемо цю дорогу і вона дасть можливість цю систему зробити більш відкритою і якісною», - зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова.