«Торік ми з бюджету виділили майже 10 млн грн на різного роду допомоги учасникам АТО та їхнім сім’ям», - мер Львова

  • 21.04.2016, 16:21
  • 820
  • Христина Процак
Сьогодні на сесії Львівської міської ради розглянули питання «Про звіт про роботу виконавчих органів міської ради за 2015 рік». Прозвітував перед депутатами міський голова Львова Андрій Садовий.

«Ми звичайно дуже критичні щодо себе, знаємо, що робимо, мабуть, не цілком достатньо. Але в історії залишиться записаним факт, що Львів першим серед українських міст показав приклад такої підтримки – першим прийняв комплексну програму підтримки учасників АТО та членів їх сімей. І першим почав будівництво житла для сімей, які найбільше постраждали на цій війні та втратили годувальників.

В цілому світі держава, яка відправляє своїх громадян на війну, згодом дбає про їх максимальне забезпечення. На сьогодні цю функцію в Україні виконують міста – хтось краще, хтось гірше. Лише минулого року ми з бюджету виділили майже 10 млн гривень на різного роду допомоги учасникам АТО та їхнім сім’ям.

На жаль, ця тема дуже політизується в місті. Особливо у виборчий період це виходило за межі здорового глузду. Моє ж завдання - щоби у тих хлопців, які вертаються до Львова з війни, було відчуття, що в той час, як вони ризикували своїми життями на Сході, ми тут з вами працювали на розвиток міста. Бо мирний розвиток, відродження економіки, культури – це те, що ми зараз захищаємо від агресора.

Я хочу подякувати всім за підтримку – депутатам минулого скликання, тим, які сьогодні працюють, переобрані. Хочу подякувати працівникам міської ради, які активно працювали для реалізації всіх цих цілей. Хочу побажати усі великої спільної праці. Ми сьогодні є в унікальній ситуації. В нас дуже якісна, збалансована міська рада, яка показує приклади якісної роботи. Ми повинні це максимально використати для того, щоб рівень життя львів’ян став ще вищим. На сьогодні Львів бере певну функцію локомотиву серед усіх українських міст. На нас рівняються. Ви не можете уявити кількість делегацій, які приїжджають до Львова з різних міст нашої держави переймати досвід. Ми радо ділимось тим, що знаємо, але також и вчимось щодня. Бо щодня життя ставить перед нами нові завдання. Тому закликаю усіх нас вчитись і вміти працювати разом, щоб будучи у цій залі, ми розуміли свою персональну відповідальність за місто, бо ми з вами пишемо історію нашого славного міста Львова», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Нагадаємо, на початку року також відбулись звіти усіх комунальних установ міста, структурних підрозділів Львівської міської ради. З детальними звітами можна ознайомитись на офіційній сторінці мерії в рубриці «Звіти» (http://city-adm.lviv.ua/topic/звіт)