«Серед важливих проектів – пошук інвестора під будівництво нового виставкового комплексу поблизу «Арени Львів» та нового конгрес-центру», - мер Львова

  • 21.04.2016, 16:17
  • 804
  • Христина Процак
Сьогодні на сесії Львівської міської ради розглянули питання «Про звіт про роботу виконавчих органів міської ради за 2015 рік». Прозвітував перед депутатами міський голова Львова Андрій Садовий. Мер розповів, що торік місто прийняло 2 млн гостей. Зараз мерія працює над проектами будівництва виставкового комплексу та конгрес-центру.

«Сьогодні культура а також конференц-індустрія стають в світі потужними факторами зростання економіки. Там, де відбуваються культурні події високого рівня, де відбуваються масштабні ділові форуми – туди йде інвестор, туди йде турист, там є життя і розвиток. Ми почали цей процес одними з перших в Україні і вирвались вперед. Минулого року Львів відвідало близько 2 мільйонів туристів, фактично кожного тижня відбуваються серйозні ділові, галузеві конференції. Ця індустрія уже дає роботу десяткам тисяч львів’ян і надалі зростатиме. Але нам не варто розслаблятись. Це та ситуація, коли лідер повинен постійно знаходити сили і мотивацію рухатись далі, аби залишатись попереду. З літа очевидно будуть скасовані візи і для багатьох українців відкриються нові європейські туристичні напрямки. Цінова ситуація їх щоправда дещо стримуватиме, але на це в перспективі також не можна покладатись.

Серед важливих проектів – пошук інвестора під будівництво нового виставкового комплексу поблизу «Арени Львів» та нового конгрес-центру. Ми вже бачимо, що втрачаємо ряд серйозних подій лише через відсутність якісної, професійної інфраструктури для проведення великих ділових подій», - розповів міський голова Львова Андрій Садовий.