А. Садовий: «Окремо хочу наголосити на новій тенденції в галузі культури, а саме децентралізації в межах міста»

  • 21.04.2016, 16:16
  • 882
  • Христина Процак
Сьогодні на сесії Львівської міської ради розглянули питання «Про звіт про роботу виконавчих органів міської ради за 2015 рік». Прозвітував перед депутатами міський голова Львова Андрій Садовий. Мер розповів, що цього року будуть відкриті дві медіа теки – на Левандівці та в Рясне-2. Також торік місту вдалось відновити два кінотеатри, які стали молодіжними кіноцентрами.

«Одним з пріоритетних напрямків стратегії Львова є культура та збереження статусу Львова як певного символу національних цінностей. Минулого року було ряд знакових подій в цій галузі. Ми святкували 150-річчя з дня народження Митрополита Андрея Шептицького, офіційно отримали статус Міста літератури ЮНЕСКО, приєднались до мережі креативних міст, в якій перебувають Барселона, Прага та інші європейські метрополії. На початку осені вперше прийняли культурну подію європейського рівня – ІІІ конгрес культури країн Східного партнерства.

Я окремо хочу наголосити на новій тенденції в галузі культури міста – а саме децентралізації в межах міста. Ми вже звикли до багатого культурного життя в центрі міста, подій тут все більше і більше і їх рівень зростає. Однак, нам варто більше приділити уваги тому, що відбувається на околицях. Ми розпочали проект створення медіатек на базі бібліотек та будинків культури. Першими будуть Левандівка та Рясне-2, згодом всі райони міста. Вдалось дати нове життя двом старим кінотеатрам, які стали новими молодіжними кіно-центрами», - розповів міський голова Львова Андрій Садовий.