«Сподіваюсь, цей склад ради сприятиме реалізації цього проекту», - мер Львова про єдиний квиток на громадський транспорт

  • 21.04.2016, 16:15
  • 571
  • Христина Процак
Сьогодні на сесії Львівської міської ради розглянули питання «Про звіт про роботу виконавчих органів міської ради за 2015 рік». Прозвітував перед депутатами міський голова Львова Андрій Садовий. Мер розповів, що до 2020 року місто має на 70% оновити громадський транспорт. Також мер прокоментував ситуацію щодо закупівлі 55 автобусів у заводу «Електрон».

«В програмі Львів-2020 ми задекларували бажання на 70% оновити громадський транспорт в місті протягом наступних п’яти років. Ми вже провели тендер на купівлю 10 нових автобусів, які в травні мають вийти на маршрути, та придбали 4 нових тролейбуси і один електробус виробництва Електрону. Ще в цьому році купимо 7 нових трамваїв. Розпочали тендерну процедуру на закупівлю 55 нових автобусів. На превеликий жаль, ще один учасник тендерів подав скаргу в Антимонопольний комітет. Це представництво білоруської компанії. Ми будемо вимушені звертатись в суди. Кращі умови і краща пропозиція, ніж дає «Електрон», не може бути у Львові. Нам треба думати і про експлуатацію, а це дуже важливо – правильна експлуатація, коли є своя ремонтна база.

Минулого скликання нам не вдалось переконати депутатський корпус, що єдиний квиток на громадський транспорт у Львові – це добра і позитивна річ. Припускаю, що ті, хто зацікавлений в великому тіньовому обігу готівки в львівських маршрутках включили усі можливі аргументи, аби не допустити цього. Сподіваюсь, цей склад ради сприятиме реалізації цього проекту», - зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова.