А. Садовий: «Мета – ощадне, максимально самодостатнє, спрямоване на відновлювальні джерела енергії місто»

  • 21.04.2016, 15:47
  • 611
  • Христина Процак
Сьогодні на сесії Львівської міської ради розглянули питання «Про звіт про роботу виконавчих органів міської ради за 2015 рік». Прозвітував перед депутатами міський голова Львова Андрій Садовий. Мер зазначив, що місто щороку ремонтує понад 20 км теплових мереж. Також зараз розпочинаються роботи з встановлення ІТП на Сихові, роботи з реконструкції очисних споруд тощо.

«За останні роки (в тому числі і в 2015) ми інвестували суттєві кошти в модернізацією котелень, мереж, енергоефективність наших будівель. Тим самим зменшили споживання газу та інших енергоносіїв. Минулого року завдяки кредиту ЄБРР замінили мережі на Луганській та Науковій, загалом понад 20 кілометрів мереж. Реконструювали 5 котелень, завершуємо встановлення 205 вузлів обліку теплової енергії у житлових будинках, і спільно з ЄБРР розпочинаємо встановлення 500 індивідуальних теплових пунктів на Сихові. Розпочинаємо роботи над проектом реконструкції очисних споруд та будівництва станції переробки мулу для очистки та утилізації стічних вод і виробництва біогазу для когенерації у Львові.

Це серйозні темпи і масштабні проекти. Мета – ощадне, максимально самодостатнє, спрямоване на відновлювальні джерела енергії місто», - розповів Андрій Садовий, міський голова Львова.