«Львів став одним з перших міст, який перейшов на систему державних закупівель Prozorro», - мер Львова

  • 21.04.2016, 15:42
  • 566
  • Христина Процак
Сьогодні на сесії Львівської міської ради розглянули питання «Про звіт про роботу виконавчих органів міської ради за 2015 рік». Прозвітував перед депутатами міський голова Львова Андрій Садовий. Мер акцентував увагу на тому, що важко розвивати економіку в країні, яка вважається найбільш корумпованою. В рамках подолання корупції Львів першим запровадив систему електронних закупівель Prozorro та проект Open Budget.

«Коли ми говоримо про економіку, то не оминемо тему корупції. Ми пробуємо розвивати бізнес та запрошувати інвесторів до країни, яка вважається однією з найбільш корумпованих в світі. І це той фактор, на який не можливо заплющити очі. Це є реалії нашого часу.

Ми не вплинемо на якість роботи Генпрокуратури чи Національного антикорупційного бюро, але можемо знижувати корупцію на своєму рівні. Львів став одним з перших міст, який перейшов на систему державних закупівель Prozorro. Ми максимально відкриваємо всі видатки бюджету в рамках проекту Open Budget, де мешканець детально може побачити які роботи вже зроблені в його районі, на його вулиці, або які будуть зроблені, скільки на це витрачено бюджетних коштів і проконтролювати ці роботи», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.