«Нам потрібно стимулювати появу нових, сучасних підприємств, скерованих на завоювання нових перспективних ринків», - мер Львова

  • 21.04.2016, 15:42
  • 572
  • Христина Процак
Сьогодні на сесії Львівської міської ради розглянули питання «Про звіт про роботу виконавчих органів міської ради за 2015 рік». Прозвітував перед депутатами міський голова Львова Андрій Садовий. Мер розповів про розвиток підприємств в місті, про створення нових робочих місць, про залучення інвестицій в місто.

«Але яку економіку ми хочемо бачити? Наша стратегія каже, що вона має бути інноваційною та затребуваною сьогодні і завтра, в Україні та світі. Ми зберігаємо добрі темпи росту працівників, задіяних в ІТ-галузі – 20% приріст щороку.

Ми поставили за мету – відродження середнього машинобудування у Львові, мотивували початок виробництва на заводі «Електрон» комунального електротранспорту і стали першими його замовниками. Сьогодні це успішне підприємство і серйозний гравець на дуже перспективному ринку комунального електротранспорту.

Минулого року ми розпочали співробітництво з голландською компанією СТР, яка стала переможцем конкурсу з будівництва індустріального парку в Рясне-2. Це дуже перспективний проект, адже створює нові сучасні промислові майданчики, які обслуговуватиме потужний європейський девелопер.

Я часто чую докір, що у Львові стоять і руйнуються старі радянські заводи. Колеги, якщо відкинути популізм, бажання зіграти на почуттях тих людей, які пишаються радянським промисловим минулим Львова, які працювали на цих заводах, то ми маємо визнати – більшість з них вже ніколи не піднімуться. В 90-і роки їх розікрали, свідомо знищили і залишили нам ці руїни. Нам потрібно дбати про тих, хто вижив – як, наприклад, Електрон, і стимулювати появу нових, сучасних підприємств, скерованих на завоювання нових перспективних ринків.

Нам пішло 5 років на те, аби пробити всі перепони в залученні «Фуджікури№ до Львова. Ця інвестиція є важливою, адже лише у Польщі сьогодні працює понад 300 японських підприємств. Приклад «Фуджікури» може мотивувати їх до розміщення частини своїх виробництв у нашому регіоні», - розповів міський голова Львова Андрій Садовий.

Нагадаємо, на початку року також відбулись звіти усіх комунальних установ міста, структурних підрозділів Львівської міської ради. З детальними звітами можна ознайомитись на офіційній сторінці мерії в рубриці «Звіти» (http://city-adm.lviv.ua/topic/звіт)