«В перерахунку на одного мешканця загальний фонд бюджету Львова становить 3711 грн і за цим показником ми поступаємось лише столиці», - мер Львова

  • 21.04.2016, 15:39
  • 511
  • Христина Процак
Сьогодні на сесії Львівської міської ради розглянули питання «Про звіт про роботу виконавчих органів міської ради за 2015 рік». Прозвітував перед депутатами міський голова Львова Андрій Садовий. Мер також розповів про досягнення у галузі економіки міста. Наголосив на тому, що Львів за показниками бюджету міста на одного мешканця поступається лише столиці.

«Але успішна конкуренція за людський капітал можлива лише тоді, коли розвивається економіка. Загальнодержавна ситуація нам тут також мало сприяє. В Україні продовжується падіння ВВП, економіка згортається, інвестиційний клімат найгірший в Європі, країна займає останні місця в рейтингах легкості ведення бізнесу та сприйняття корупції.

В цих умовах нам доводиться реалізовувати наші ключові завдання в галузі економіки – створення нових робочих місць, розвиток інноваційної економіки та наповнення бюджету для реалізації ключових інфраструктурних та соціальних проектів.

Минулий рік – перший рік функціонування українських міст в умовах початку бюджетної децентралізації. Я хочу наголосити тут, що ця децентралізація стала можливою багато в чому завдяки нашій з вами позиції. Львів в останні роки чи не єдиним з усіх міст мав волю говорити гостро і без остраху з центральною владою щодо прав місцевих громад. Як результат – минулого року бюджети розвитку багатьох українських міст зросли в рази, з’явились кошти для важливих проектів.

Багато з тут присутніх були учасниками Форуму місцевого самоврядування. Ви пригадуєте ті дискусії, які були 3-2 роки тому і минулого року, і яка динаміка, коли ми чітко говоримо, підтягуємо інші міста, тиснемо на нашу владу і отримуємо результат. 

Наша статистика особливо позитивна – в перерахунку на одного мешканця загальний фонд бюджету Львова становить 3711 гривень і за цим показником ми поступаємось лише столиці – Києву. Але більш показовим є розрахунок на одного мешканця бюджету розвитку міста. У Львові він становить 2284 гривні і це впевнена перша позиція в Україні. Наступною в рейтингу є Вінниця, де бюджет розвитку на одного мешканця в два рази менший, ніж у Львові – 1392 гривні. Київ аж на шостій позиції – 952 гривні на мешканця.

Це дуже добра тенденція і нам її варто зберегти», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Нагадаємо, на початку року також відбулись звіти усіх комунальних установ міста, структурних підрозділів Львівської міської ради. З детальними звітами можна ознайомитись на офіційній сторінці мерії в рубриці «Звіти» (http://city-adm.lviv.ua/topic/звіт)