«Львів’яни сказали своє «так» нашій стратегії і доручили її подальше втілення, над яким нам разом з вами і необхідно працювати», - мер Львова

  • 21.04.2016, 14:57
  • 596
  • Христина Процак
Сьогодні на сесії Львівської міської ради розглянули питання «Про звіт про роботу виконавчих органів міської ради за 2015 рік». Прозвітував перед депутатами міський голова Львова Андрій Садовий.

«Звіт за роботу виконавчих органів міської ради, хоча відбулись вибори і насправді найбільшим звітом є вибори, на які йде міський голова та депутати. Такий є закон, тому я очікую, що депутатські комісії у найближчому пленарному засіданні будуть мати можливість коротко прозвітувати про цю роботу, яка була проведена у минулому році. Така є формальність, такий закон.

Ми з вами працюємо у цьому складі з листопада минулого року, коли громада міста мала нагоду обирати свою владу. Частина з вас були у минулому складі міської ради і ми з вами спільно розробляли та ухвалювали в цій залі у 2012 році Комплексну стратегію розвитку Львова до 2025 року. Це був дуже важливий крок, оскільки ми всі свої дії, всі свої подальші рішення підпорядкували певній логіці – все, що ми робимо, ми робимо на виконання стратегічних цілей. Це правильна логіка і саме вона дозволяє нам досягати відчутних і видимих результатів.

У 2012 році ми визначили для себе три найголовніші пріоритети стратегії розвитку Львова:

  • це побудова комфортного міста з розвиненою інфраструктурою
  • це відродження економіки міста, яка б базувалась на принципах конкурентоздатності та інновацій
  • і це збереження та розвиток Львова, як твердині українських національних цінностей – міста традицій, знань та культури.

Минулого року ми також вирішили дещо конкретизувати ті завдання, які стоять перед містом в перспективі 2020 року, і розробили програму дій «Львів-2020», яку виставили на розсуд львів’ян. Власне я йшов на вибори зі звітом за пророблену роботу та чітким переліком пріоритетів по 14-ти кластерах міської господарки на наступні п’ять років. Ми також проаналізували передвиборчі програми усіх партій, які пройшли до Львівської міської ради та побачили, що в більшості параметрів наші цілі абсолютно збігаються. Для мене найвищою оцінкою програми «Львів-2020» є результат на минулорічних виборах. Львів’яни сказали своє «так» нашій стратегії і доручили її подальше втілення, над яким нам разом з вами і необхідно працювати.

Вашій увазі представлено повний звіт за діяльність виконавчих органів влади, який було роздано в електронній формі і з яким, я маю надію, ви мали нагоду ознайомитись.

У своєму виступі я хочу зробити певні акценти, наголосили на найголовніших речах», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Нагадаємо, на початку року також відбулись звіти усіх комунальних установ міста, структурних підрозділів Львівської міської ради. З детальними звітами можна ознайомитись на офіційній сторінці мерії в рубриці «Звіти» (http://city-adm.lviv.ua/topic/звіт)