Демонтовувати незаконні літні майданчики зможуть оперативніше

  • 22.04.2016, 14:11
  • 782
  • Марія Чабада
Сесія Львівської міської ради внесла зміни до ухвали «Про затвердження порядку отримання дозволів на встановлення відкритих літніх майданчиків у м. Львові», згідно з якими демонтовувати незаконні літні майданчики можна буде без рішення суду.

Як пояснила начальник юридичного управління ЛМР Гелена Пайонкевич, ухвала передбачає залучення до демонтажу КП «Адміністративно-технічне управління» без рішення суду на підставі відповідного акту, складеного комісією, у випадках, якщо літній майданчик не демонтовано після 1 листопада, а також якщо паспорт майданчика та реальний об’єкт не відповідають один одному.

«В попередній редакції положення процедура була такою: районна адміністрація виносила розпорядження, через місяць після розпорядження, якщо власник добровільно не виконував вимог, районна адміністрація зверталася до суду,чотири місяці проходило дві судових інстанцій, відповідно, процес демонтажу літнього майданчика доволі затягувався», - зазначила Гелена Пайонкевич.

Відповідно до ухвали, демонтажу підлягають самовільно встановлені відкриті літні майданчики, ті, термін дії паспортів на розміщення або термін дії договорів на оренду конструктивних елементів благоустрою яких закінчився та ті, паспорт на встановлення яких скасовано. При виявлені таких майданчиків представник районної адміністрації складається акт про його демонтаж у 15-денний термін у добровільному порядку. У разі невиконання вимоги добровільного демонтажу, рішення про примусовий демонтаж приймає КП «Адміністративно-технічне управління».

Після складання акта та демонтажу відкритого літнього майданчика, його опечатують та перевозять на тимчасове зберігання терміном на 3 місяці. Якщо впродовж цього терміну власник не зголосився та не сплатив вартості демонтажу, доставки та зберігання, рішення щодо подальшого його використання приймає КП «Адміністративно-технічне управління».