А. Садовий про закупівлю 55 автобусів: «Для нас дуже важливо, аби львівське підприємство розвивалось, створювало нові робочі місця»

  • 22.04.2016, 16:46
  • 1093
  • Христина Процак
Міський голова Львова Андрій Садовий у відеозверненні прокоментував ситуацію щодо закупівлі 55 автобусів та рішення Антимонопольного комітету щодо скасування тендеру на підставі скарги представника білоруського заводу МАЗ.

«Минулого року ми оприлюднили програму дій «Львів-2020», в якій чітко прописали завдання, які необхідно вирішити за наступні 5 років. Одним з них є масштабне оновлення усього громадського транспорту в місті. Мова йде про сотні одиниць нових автобусів, трамваїв, тролейбусів та електробусів. Частина з них вже закуплена або виготовляється на львівському заводі Електронтранс, який виграв відповідні тендери. Перші 10 автобусів вже виїдуть на вулиці Львова у травні. Це високотехнологічний продукт, оснащений сучасними двигунами Євро-5.

Однак, на певному етапі нам почали серйозно протидіяти в цій справі і я зобов’язаний проінформувати про це громаду міста. У березні львівський завод «Електронтранс» виграв черговий тендер на виробництво 55-ти нових низькопідлогових автобусів для Львова. На цьому тижні Антимонопольний комітет України скасував результати тендеру на підставі скарги представника білоруського заводу МАЗ. Білоруси не витримали умов тендеру, але підключили на свою сторону українські державні структури. Нашому львівському виробнику доведеться відстоювати свою правоту у суді.

Моя позиція однозначна – звичайно все має відбуватись відповідно до чинного законодавства. Водночас, для нас дуже важливо, аби львівське підприємство розвивалось, створювало нові робочі місця, виготовляло якісну продукцію для львів’ян і для інших міст України та Європи. На сьогодні це прекрасний приклад відновлення економічного та виробничого потенціалу міста», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.