«Не розумію, чим українська прокуратура заслужила на таке привілейоване становище, аби отримувати безкоштовне житло», - А. Садовий

  • 22.04.2016, 16:47
  • 1280
  • Христина Процак
Депутати Львівської міської ради не підтримали ухвалу щодо скасування рішень виконавчого комітету та наказів департаменту житлового господарства та інфраструктури щодо квартир для працівників прокуратури. Міський голова Львова у своєму відеозверненні прокоментував цю ситуацію.

«Інше питання, яке хочу підняти – шалений тиск прокуратури, який зараз чиниться на Львівську міську раду. Місцева прокуратура вимагає від міста передачі у приватну власність 31-ї службової квартири, якими користуються прокурорські працівники.

Посадовців міської ради, які відмовляються йти на це, викликають повістками на допити, погрожують переслідуваннями. Моя позиція тут чітка: службове - це не приватне. Я не розумію, чим українська прокуратура заслужила на таке привілейоване становище, аби отримувати безкоштовне житло. У нас тисячі черговиків, соціально незахищених, бійців АТО і так далі.

Я розумію, що прокуратура має багато інструментів тиску і буде їх активно використовувати. Зокрема, учора це було дуже добре видно на сесії міської ради, коли ряд депутатів відверто стали НЕ на сторону громади міста, а на сторону прокуратури. Депутати від Свободи, Народного контролю, Укропу та Галицької партії підіграли прокуратурі та провалили голосування, яке б зміцнило позиції міста в цій суперечці.

Знаю одне – наша позиція справедлива. А з привілеями правоохоронних органів, які ставлять себе вище від інших людей, пора завершувати», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.