Завтра на сесії міської ради будуть приймати програму «Львів завтра» та виділяти кошти на новий томограф, карети швидкої допомоги

  • 27.05.2020, 15:19
  • 734
  • Христина Процак
Завтра на сесії Львівської міської ради будуть розглядати чимало важливих питань, зокрема, прийматимуть програму виходу міста з кризи після карантину «Львів завтра», а також виділятимуть кошти на купівлю нового томографа, на нові машини швидкої допомоги тощо. Як зазначив Андрій Садовий, мер Львова, важливим також буде питання акцептації співпраці з банком для виплати зарплати працівникам великих комунальних установ.

фото умовне, автор: Роман Балук

«У нас у четвер буде дуже не проста сесія. Як ви знаєте, поступлення у бюджет серйозно падають, у квітні ми недоотримали в бюджет орієнтовно 135 млн грн. Така сума недопоступить і у травні, і в червні. Тому велика подяка Європейському банку реконструкції та розвитку, який протягнув нам руку допомоги і завтра на сесії ми маємо затвердити рішення про 700 млн грн, які банк дає для стабілізації роботи наших стратегічних підприємств. Мова йде про кошти на зарплату для Водоканалу, Теплоенерго, АТП-1, Львівелектротранс. Це дуже важливі речі.

Також буде серйозне питання — це закупівля додаткового обладнання — це томограф для лікарні на вул Пилипа Орлика, це 10 карет швидкої допомоги для нашої лікарні на вул Миколайчука. Також буде програма відновлення «Львів завтра».

Ще є одна дуже цікава ухвала — ми ще будемо більше допомагати членам родин наших Героїв, які загинули, котрі не працюють. Мова йде про дітей та про старших — це від 3 до 4 тис грн буде сума допомоги від міста до кінця цього року. Цей карантин особливо вдарив по тих, кому є найважче. Місто всі ці категорії бере під свою опіку", — прокоментував Андрій Садовий, міський голова Львова.

відео: Андрій Андрух