«Всіх контролювати і перевіряти неможливо, тому в кожної людини має бути персональна відповідальність за власне здоров’я», — мер Львова про ситуацію із COVID-19

  • 11.08.2020, 09:59
  • 1718
  • Пресслужба ЛМР
Ситуація із коронавірусом у Львові залишається стабільною, проте міський голова Львова закликає всіх відповідально ставитись до свого здоров’я, одягати маски та більше гуляти на свіжому повітрі.

фото умовне, автор: Роман Балук

«Впродовж останні 3 місяців ситуація із коронавірусом у Львові є рівною. Статистика залежить від того, скільки тестів було зроблено. За останню добу, до прикладу, зробили більше ніж 1300 ПЛР-тестів, тому й було виявлено 161 позитивний результат. Проте хвилюватись нема причин, медична система міста справляється. Єдине, прошу всіх зміцнювати імунну систему та більше часу проводити на свіжому повітрі.

Ситуація із COVID-19 критично розбалансована, держава абсолютно до цього не готова. Нам ще пощастило, що в нас нема спалахів коронавірусу, як це було в Італії чи США. Українці переважно легко переносять коронавірус. Він складний для тих, хто має хронічні захворювання, тому таких людей треба оберігати.

Боротьба з коронавірусом — це відповідальність держави, але ми, як місто, постійно проявляєм ініціативу. До прикладу, лікарня на Топольній не мала приймати пацієнтів з COVID-19, але сьогодні ми їх там лікуємо, бо в людей паралельно буває ниркова недостача, інсульт чи інфаркт. Відтак, сьогодні на Топольній 131 людина із підтвердженим коронавірусом.

Ми боремось з цією недугою, але продовжуємо жити. Всіх контролювати і перевіряти неможливо, тому в кожної людини має бути персональна відповідальність за власне здоров’я. Якщо ми в міській раді бачимо, що хтось себе погано почуває, то відправляємо такого працівника додому, до лікаря, він здає аналізи. COVID-19 нікуди не зникне у вересні чи жовтні. І в школу дітям потрібно буде йти. Нікуди ми від того не дінемось. Тому одягайте маски в місцях скупчення людей і більше гуляйте на свіжому повітрі", — сказав в ефірі на радіо «Львівська хвиля» Андрій Садовий.