«Усі голови українських громад категорично проти прийняття закону в такій редакції», - А. Садовий про містобудівну реформу

  • 13.12.2022, 10:46
  • 653
  • Пресслужба ЛМР
Мер Львова Андрій Садовий закликав народних депутатів не підтримувати законопроєкт № 5655, який обмежить децентралізацію містобудівної сфери та права місцевого самоврядування, а відтак може призвести до хаотичної забудови.

фото ілюстративне, автор: Роман Балук

«Група українських парламентарів вважає, що права мають усі, крім українських громад.

Сьогодні Верховна Рада голосуватиме законопроєкт #5655. Усі голови українських громад категорично проти прийняття закону в такій редакції.

Згідно з пропонованим законопроєктом, контрольні функції отримає приватна інспектуюча компанія. Її може створити, наприклад, сам забудовник. Натомість представники міської ради навіть не матимуть права потрапити на територію, де відбувається будівництво.

Нам пропонують керувати містом, але зав’язують руки. Мені дуже прикро, що це відбувається сьогодні.

Ця реформа потребує широкого обговорення і можливості почути усі сторони процесу. Не можна говорити про місцеве самоврядування без місцевого самоврядування. Відкладіть розгляд законопроєкту #5655!», - зазначив мер Львова у власній сторінці у Facebook.

Нагадаємо, раніше застереження щодо законопроєкту висловив заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач.