Андрій Садовий розповів, про що говорили з Президентом на Конгресі місцевих та регіональних влад

  • 30.07.2023, 20:44
  • 422
  • Пресслужба ЛМР
Мер Львова Андрій Садовий виступив на засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад. В ефірі «Єдиних новин» він наголосив, що зараз пріоритетом є підтримка військових, лікування і реабілітація поранених, підготовка шкіл до навчання та критичні роботи на мережах. Це принципова позиція Львівської громади.

«Одна з найбільших статей бюджету - підтримка ЗСУ. Цього року це буде більше 1 мільярда гривень. Також це підтримка медицини, особливо реабілітація, адже у Львові маємо декілька потужних реабілітаційних ініціатив, зокрема і наша комунальна екосистема НЕЗЛАМНІ. Важливо підготувати школи до навчання, і де це можливо, щоб діти навчались онлафн. Також це мережі, які потребують заміни, але тільки аварійні. Це чітка позиція і депутатів міської ради, і виконавчого комітету», - розповів Андрій Садовий.

Також він зазначив, що одним із питань Конгресу була підготовка до опалювального сезону. Адже ворог нарощує свої збройні можливості, тому потрібно працювати на випередження.

«Декількарівневі системи ми вибудували для наших лікарень. Вони мають першу категорію живлення, але є система дизель-генерації, і ще є запасна система дизель-генерації. Є централізоване теплопостачання, але також лікарні мають котли на тверде паливо. Тут маємо підтримку і міністерства охорони здоров'я, і інших міністерств. Сьогодні всі - як одна команда, працюємо на Перемогу», - додав Андрій Садовий.