Мріє знову сісти на велосипед: в центрі НЕЗЛАМНІ до протезування ноги готується 30-річний захисник

  • 29.06.2023, 14:48
  • Пресслужба ЛМР
У реабілітаційному центрі НЕЗЛАМНІ Першого медоб’єднання Львова до протезування ноги готується 30-річний захисник Роман Лісовенко. До повномасштабної війни він проїжджав марафони на 200 та навіть 300 км.

Роман із Києва. У військо мобілізувався торік. Служив у десантно-штурмовій бригаді. Важке поранення отримав у травні. Тієї ночі виконував бойове завдання на Луганському напрямку: наступив на протипіхотну міну. Лише мить – і почув вибух, а далі – нестерпний біль у нозі. Він зрозумів, що поранений. Та думав лише про те, аби вижити. Першу допомогу йому надали побратими.

Романа евакуювали до шпиталю у Дніпрі. Лікарі намагались зберегти його поранену ногу. Та, врешті-решт, довелось її ампутувати. До центру НЕЗЛАМНІ Роман приїхав на протезування та реабілітацію. Нині він каже: хоче протез, з яким міг би займатися спортом. Адже до повномасштабної війни у вільний час він бігав, а ще багато та часто їздив на велосипеді.

Реабілітація в Романа буде тривалою. Зараз команда лікарів та фізичних терапевтів реабілітаційного центу НЕЗЛАМНІ готує його до встановлення протезу. Він щодня займається на силових тренажерах, уже впевнено ходить на милицях та вчиться самостійно бинтувати ампутовану кінцівку. Коли на ній зменшиться набряк та загояться рани, він отримає протез.

Через російську агресію щодня страждають сотні людей, тому аби зробити їхнє лікування й реабілітацію комфортними і доступними в Україні, у Львові, в Національному центрі реабілітації НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN) з кожним українцем працює мультидисциплінарна команда, яка надає хірургічну, фізичну, психологічну та психосоціальну професійну допомогу. Завдяки підтримці донорів, відкрили протезну майстерню та встановлюють біонічні протези, а також облаштувати новий сучасний корпус реабілітації: це 7 поверхів із  найсучаснішим обладнанням для відновлення. Щороку отримувати допомогу тут зможуть 10 тисяч українців.

Сайт проєкту: https://unbroken.org.ua/.

Реквізити для пожертв: https://unbroken.org.ua/donate.html.