Польські та львівські отоларингологи за один день зробили у Львові 9 слухових операцій захисникам

  • 26.06.2024, 15:58
  • 78
  • Пресслужба ЛМР
Провідні польські отоларингологи та спеціалісти центру UNBROKEN у Львові знову об’єднали свої зусилля, аби повернути слух українським захисникам. Вони провели 9 слухових операцій лише за один день.

Відомий у Польщі та Європі лікар Казімєж Нємчик вже вчетверте приїздить до пацієнтів центру UNBROKEN у Львові. Його спеціалізація – онкоотоларингологія, слухопротезуючі та слуховідновлюючі втручання, а також кохлеарна імплантація. Цього разу польський хірург завітав разом зі своїм колегою Робертом Бартушевичем.

Лише протягом одного дня, спільно зі спеціалістами центру, вони прооперувати 9 військових з мінно-вибуховими травмами, а саме з акубаротравмами та уламковими пораненнями вух і обличчя.

«Європейські лікарі завжди охоче нам допомагали і тепер роблять це у ще більшій кількості. Пан Казімєж не лише оперує українських пацієнтів, а й навчає наших лікарів цілими командами, щоб ми могли впоратися з ще більшою кількістю військової травми», – зазначає Леся Стадник, завідувачка отоларингологічного відділення лікарні святого Пантелеймона.

Крім цього, Казімєж Нємчик оглянув тих пацієнтів, яких оперував під час своєї попередньої місії. А також провів нові консультації, аби відібрати тих, кому виконає втручання під час свого вже наступного візиту.

«Вважаю, що це наш обов’язок – приїжджати та допомагати нашим колегам. Маємо однакові цілі та бачення, тож мусимо разом долати ті виклики, які стоять перед нами», – переконаний лікар Казімєж Нємчик.