У Львові стартує проєкт «Амбасадорки та амбасадори науки»: охочих запрошують реєструватись

  • 09.03.2023, 16:46
  • 1009
  • Пресслужба ЛМР
Учасниць та учасників наукових товариств, представниць та представників STEAM-професій та усіх, хто має відношення до науки, запрошують взяти участь у проєкті «Амбасадорки та амбасадори науки», який стартує уже наступних вихідних у молодіжному просторі Lviv Open Lab.

На проєкті будуть розвіювати міфи про те, що крутими науковцями можуть бути лише чоловіки, відтак акцентуватимуть на гендерно-чутливій популяризації науки. Будуть спростовувати чутки про те, що наука може бути нудною. Розкажуть про важливість прокачки софт-скілів у презентації себе та своїх досліджень.

Проєкт складатиметься з трьох етапів:

  • Перший етап передбачає насичені дводенні офлайн-тренінги на такі освітні сесії: «Як презентувати лекцію/уроки», «Сторітелінг у наукових проєктах/STEAM-заняттях», «Все починається зі слова» від експертки з питань гендерної рівності та інклюзії, ведучої подкастів про інклюзію та ментальне здоров’я на радіо Skovoroda Яни Пекун та інші. Старт першого етапу – 17-18 березня.

  • Під час другого етапу (впродовж квітня) учасниці та учасники матимуть завдання провести публічні уроки/лекції/виступи для аудиторії молоді, де зможуть на практиці застосувати отримані знання.

  • А третій етап – це вечір історій «Відверто про науку» (12 травня, Львів) у форматі сторітелінгу, де візьмуть участь усі залучені до проєкту учасниці та учасники, а також запрошені гості.

По завершенню проєкту, учасниці та учасники отримають сертифікати від організаторів та партнерів про проходження інтенсиву з гендерно-чутливої популяризації науки з відпрацьованими годинами за підписом Міністерства освіти України.

Участь в проєкті безкоштовна. Кількість місць для реєстрації на проєкт обмежено, тож охочих долучитись просять вже подавати заявки: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfSJBrvHAXh-hYhf_7RgX2dHYIHWKwcwZwNlQE-YbtY4oRV_w/viewform?fbclid=IwAR1mnjpN7MtguxctStYIMjyBDkPOD-mtsJDDRvRHJtneyMVsdv-O6gz9Pa0

Проєкт «Амбасадорки та амбасадори науки» реалізує Lviv Open Lab з мережі молодіжних просторів ТВОРИ у межах проєкту «Трамплін до рівності», що реалізується Фондом Народонаселення ООН в Україні - UNFPA Ukraine у партнерстві з Офісом Віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції за фінансової підтримки Посольства Швеції в Україні.