У Lviv Open Lab відкрили сучасну технолабораторію (відео)

  • 10.10.2023, 18:32
  • Пресслужба ЛМР
Простір популяризації науки і STEAM-освіти Lviv Open Lab до свого дня народження, відкрив технолабораторію, де молодь зможе безкоштовно проектувати, створювати роботехніку, займатись моделюванням та вивчати космос.

фото Романа Балука для Львівської міської ради

«День народження – це чудова нагода зібрати усіх наших друзів, партнерів, тих, хто йшов пліч-о-пліч із нами ці роки. За три роки Lviv Open Lab пройшов великий шлях трансформації і став провідним молодіжним простором у галузі STEAM-освіти. Відкриття нової лабораторії – це ще один важливий крок для нашого розвитку і вдосконалення», – заначає Анастасія Мартинюк, керівниця Lviv Open Lab.

«До дня народження Lviv Open Lab облаштував технолабораторію сучасним інженерним обладнанням, робототехнікою, паяльними станціями і 3D-принтерами останніх моделей. Вивчення інженерних та природничих дисциплін, на жаль, в часі війни страждає чи не найбільше, адже треба постійно відпрацьовувати практичні навички. Завдяки цій лабораторії тепер у Lviv Open Lab можна вивчати 3D-моделювання і проектувати свої обʼєкти, займатись робототехнікою, розробляти прототипи роботів, спробувати себе у віртуальній реальності (навіть маємо симулятор польотів на F-16). Тобто тепер у нашому просторі є ще більше можливостей практично відточувати свої знання. В майбутньому у технолабораторії будуть проходити курси для молоді і комплексні навчальні програми зі STEAM-освіти», – розповів Микола Лехновський, керівник технолабораторії.

Окрім навчання нова лабораторія має ще такі напрямки діяльності:

• профорієнтація

• розвиток стартап-культури та молодіжного підприємництва

• менторська та експертно-консультаційна підтримка

На облаштування лабораторії Lviv Open Lab залучив грантові кошти міжнародних партнерів, таких як UNFPA, Фонд ООН у галузі народонаселення, UNICEF і Посольство Фінляндії в Україні. Ця сума складає 2 мільйони гривень.

Lviv Open Lab є одиним з чотирьох молодіжних просторів Львова, які обʼєднані в єдину мережу ТВОРИ!.«Усі ці три роки Lviv Open Lab є тим місцем, де розвивається STEAM-освіта і популяризується наука серед молоді. Це один з діамантів серед наших прострів, однак всі вони мають свою нішу: МолоДвіжЦентр. Львів розвиває громадський активізм, Pixlab рулить в сфері дизайну та медіа, а Urban Camp займається соціальною інтеграцією внутрішньо переміщених осіб і популяризацією вуличних культур. Всі вони працюють заради кожної молодої людини, яка прагне творити наше місто», – наголосив Олег Малець, керівник мережі молодіжних просторів ТВОРИ!.

відео Максима Гнипа для Львівської міської ради 

фото Романа Балука для Львівської міської ради