У Львові готуються до національного спротиву

  • 28.01.2022, 12:19
  • Марія Демчина
У мерії Львова підготували план дій та підготовки у випадку розгортання повномасштабних військових дій на території України. Програма національного спротиву передбачає навчання мешканців Львівської міської територіальної громади, співпрацю з батальйонами, які розташовані на території львівської громади, та розвиток інфраструктури.

фото з архіву, автор: Роман Балук
фото: Олександр Мазуренко

Програму напрацювали виконавчі органи мерії спільно із представниками територіальної оборони Львівщини. Вона передбачає три ключові аспекти, розповідає керуюча справами виконавчого комітету ЛМР Наталія Алєксєєва.

«Перше – це навчання населення основним бойовим навикам та домедичної допомоги та іншим навикам, які необхідні для якісної організації територіальної оборони. Друге – це безпосередня співпраця і підтримка матеріально-технічного забезпечення і сприяння роботи батальйонів, які будуть працювати на території міста і області. Третій блок стосується розвитку інфраструктури як територіальної оборони на території львівської громади», - розповіла Наталія Алєксєєва.

фото: Олександр Мазуренко

Програма розрахована на 2022-2024 роки. Розглядатимуть її депутати на сесії міської ради 4 лютого.

«Сильною країна є тоді, коли є сильні громадяни: освічені і озброєні інформацією, які вміють захищати себе, свій дім і свою рідну країну. У Швейцарії, Ізраїлі кожен громадянин вміє володіти стрілецькою зброєю і вміє надавати домедичну допомогу. І це мають вміти всі громадяни нашої країни. Маємо достатньо якісний кадровий склад керівництва територіальної оборони області і, думаю, до четверга – а ми цю програму маємо розглядати на сесії міської ради, ми вже отримаємо розуміння з точки зору нашої підтримки у матеріально-технічному забезпеченні, щоб ми могли чітко прописати, яке потрібне фінансування хоча би на цей рік. Наше завдання – максимально допомагати і проводити просвітницьку роботу і навчання серед населення, щоб люди вміли захищати рідну країну», - зазначив мер Львова Андрій Садовий.

фото: Олександр Мазуренко

«В нас буде тісна співпраця з органами місцевого самоврядування. Львів – місто-мільйонник, тому під моїм керівництвом будемо формувати окрему бригаду, яка буде у складі територіальної оборони міста Львова», - сказав підполковник Валерій Курко, командир територіальної оборони Львівщини.