Понад 500 львівських багатодітних родин отримали від міста матеріальну допомогу

  • 23.01.2023, 12:52
  • 1583
  • Пресслужба ЛМР
Торік 510 багатодітних сімей, які мешкають у Львівській міській територіальній громаді, отримали від міста матеріальну допомогу на понад 3 млн грн. Зокрема, 504 родини отримали одноразову виплату, а 6 – одержують кошти щомісяця.

фото ілюстративне, автор: Роман Балук

«Багатодітні сім’ї потребують нашої особливої уваги та допомоги. Державні гарантії багатодітним сім’ям передбачені багатьма законодавчими та нормативними актами. Але державні допомоги не задовольняють усі потреби багатодітної родини. Тому місто уже багато років фінансово підтримує такі сім’ї», - розповіли в управлінні соціального захисту.

Зокрема, у Львівській громаді по 5 тис. грн отримують сім’ї, в яких на утриманні перебуває четверо і більше дітей, а родини, у яких виховується шестеро і більше дітей одержують по 10 тис. грн. Ці кошти виплачують раз на рік.

Крім того, щомісячну виплату по 3 тис. грн одержують родини, в яких одночасно народилось троє і більше дітей: кошти виплачують до досягнення дітьми трирічного віку.

Так, упродовж 2022 року з бюджету Львівської МТГ отримали:

– одноразову матеріальну допомогу 448 багатодітних сімей, які мають на утриманні четверо і більше дітей, на загальну суму 2,24 млн грн;

– одноразову допомогу 56 багатодітних родин, які мають на утриманні шестеро і більше дітей для організації батьками їхнього відпочинку або оздоровлення, на загальну суму 560 тис. грн;

– щомісячну виплату 6 сімей, в яких одночасно народилося троє і більше дітей, на  загальну суму 204 тис. грн.

Матеріальну допомогу надають у межах Комплексної програми соціальної підтримки окремих категорій громадян Львівської міської територіальної громади.