Завтра Львів попрощається із захисником Максимом Котом

  • 29.05.2024, 16:55
  • 635
  • Пресслужба ЛМР
У четвер, 30 травня, Львів попрощається з військовослужбовцем Максимом Котом, який загинув від рук російських окупантів, захищаючи Україну. Мерія закликає львів’ян та гостей міста долучитись до міської церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань.

фото ілюстративне, автор: Роман Балук

Чин похорону захисника розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок.

Поховають воїна на Личаківському кладовищі.

Біографічна довідка захисника

Максим Кіт (16.11.2001-25.05.2024) Львів’янин.

Навчався у Гімназії «Провесінь» Львівської міської ради. Згодом здобув освіту у Державному навчальному закладі «Львівське вище професійне училище торгівлі та сфери послуг».

Після завершення навчання працював у будівельній сфері міста Львова. Захоплювався спортом, зокрема, футболом. Був неодноразовим переможцем чемпіонатів Львівщини і призером та фіналістом чемпіонатів України з боксу. За словами близьких, був винятково наполегливим, сміливим та цілеспрямованим.

Після початку повномасштабного вторгнення російської федерації за власним бажанням підписав контракт із Збройними Силами України. Боронив суверенітет та територіальну цілісність держави на Донеччині у лавах 80-ї окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ ЗСУ.

У Максима Кота залишилися дружина, батьки, сестра, племінники та хрещена донька.