Завтра Львів попрощається із захисниками Павлом Борсуком та Віктором Вовком

  • 05.06.2024, 16:42
  • 411
  • Пресслужба ЛМР
У четвер, 6 червня, Львів попрощається з військовослужбовцями Павлом Борсуком та Віктором Вовком, які захищали Україну від російських окупантів. Мерія закликає львів’ян та гостей міста долучитись до міської церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань.

фото ілюстративне, автор: Роман Балук

Чин похорону захисників розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок.

Поховають воїнів на Личаківському кладовищі.

Біографічні довідки захисників

Павло Борсук (12.02.1989-29.05.2024). Львів’янин. Своє дитинство провів у місті Стебник Львівської області.

Навчався у Ліцеї №93 Львівської міської ради, після закінчення 8-го класу вступив до Ліцею «Сихівський» Львівської міської ради. Здобув вищу освіту у колишній Академії митної служби України у місті Дніпрі.

У 2011 році склав присягу державного службовця та обійняв посаду старшого інспектора відділу митного оформлення Луганської митниці. З січня 2014 до 2021 року працював державним інспектором відділу митного оформлення митного поста «Городок» у Львівській області. Згодом розпочав кар’єру у сфері ІТ-технологій. Свій вільний час присвячував активному відпочинку з родиною, рибальству та подорожам. Мав широке коло друзів.

За словами близьких, «був дуже світлою та доброю людиною, цілеспрямованим та наполегливим, вірним своїм високим моральним принципам. Люблячим батьком та сином, турботливим чоловіком, вірним другом, безкорисним та дуже щирим. Завжди казав, що жити треба вже…і жити так, щоб потім не було соромно ні тобі, ні за тебе».

Із початком повномасштабного вторгнення росії активно займався волонтерською діяльністю, неодноразово транспортував допомогу у зону бойових дій. У липні 2023 року став до лав Збройних Сил України. Боронив державу від російських загарбників на південному напрямку фронту у лавах 141-ї окремої піхотної бригади Сухопутних військ ЗСУ.

У Павла Борсука залишилися батьки, дружина, двоє синів, брат та сестра. 

Віктор Вовк (14.07.1978-03.06.2024). Львів’янин.

Навчався у Середній загальноосвітній школі №13 та Середній загальноосвітній школі №62. У 1997 році закінчив ВСП «Львівський фаховий коледж Львівського національного університету природокористування», згодом вступив до Львівського національного університету імені Івана Франка, де здобув кваліфікацію «Економіст. Спеціаліст з фінансів».

Займався підприємницькою діяльністю у сфері надання послуг з ремонту офісної техніки. У вільний час захоплювався рибальством та пішим туризмом. Постійно чомусь навчався та любив відкривати для себе щось нове.

Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації проходив військову службу у Львівському обласному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки. Згодом виконував завдання у лавах 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади «Едельвейс» оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних Сил України. Впродовж останнього часу перебував на службі у складі військової частини А4728.

У Віктора Вовка залишилися батько, дружина та двоє дітей.