Львів’ян запрошують на міжнародний турнір зі стрибків у висоту «Меморіал Олексія Дем’янюка»

  • 13.01.2022, 13:21
  • Соломія Горбулько
У суботу, 15 січня, у Львові відбудеться 23-ій міжнародний турнір зі стрибків у висоту, який вшановує пам’ять уславленого українського легкоатлета Олексія Дем’янюка. Змагання відбуваються за підтримки управління спорту Львівської міської ради та Міністерства молоді та спорту України.

фото: Олександр Мазуренко
фото: Олександр Мазуренко

«Львівська міська рада вже друге значною сумою коштів підтримує ці змагання. Цьогоріч на організацію турніру ми виділяємо 200 тисяч гривень. Змагання показують дуже технічний вид легкої атлетики, в якому спортсмени максимально елегантно змагаються із силою земного тяжіння. Всіх запрошую прийти на «Меморіал Олексія Дем’янюка» та насолодитись цим спортивним мистецтвом», – наголосив Антон Нікулін, начальник управління спорту Львова.

Уже давно турнір став популярним серед «висотників» України, він збирає близько 100 учасників, і по праву є одним з найкращих турнірів зі стрибків у висоту. Особливістю змагань «Меморіал Олексія Дем’янюка» є участь в них як юних спортсменів-початківців, так і відомих атлетів: учасників та призерів Олімпійських ігор, чемпіонатів світу, Європи.

фото: Олександр Мазуренко

«На сьогодні наш комерційний турнір є кращим ніж міжнародні аналоги. Результати постійно ростуть і рівень стрибків у висоту у Львові та в Україні є дуже високий. Наші дівчата стрибають 192 см, в той час, як в багатьох країнах рівень чемпіона сягає максимум 180 см.

На цьому турнірі буде досить цікавий склад учасників. Цього року вперше з Азії приїде узбецька учасниця Світлана Радзівіл – чотириразова учасниця Олімпійських ігор, чемпіонка Азії. Це дуже тішить, що географія змагань росте», – сказав Дмитро Дем’янюк, організатор змагань.

У програмі змагань «Меморіал Олексія Дем’янюка» заплановано юнацький та юніорський турнір зі стрибків у висоту, гран-прі серед жінок та чоловіків.

фото: Олександр Мазуренко

«Ми дуже багато зусиль спрямовуємо на те, щоб змагання були комерційними, щоб спортсмен мав можливість заробити кошти за одне з призових місць. З минулого року ми також долучаємось до юніорської і юнацької категорії, щоб мати можливість фінансово стимулювати та заохочувати наших дітей. «Меморіал Олексія Дем’янюка» відбуватимуться два дні. 14 грудня – день приїзду та розминок, а самі змагання відбуватимуться 15 грудня. Ранкова дитяча програма розпочнеться з 10 години, а найцікавіше буде після обіду, з 15:00. Це будуть змагання чоловіків та жінок у номінації гран-прі», – розповів Валерій Лебедюк, організатор змагань.

Місце проведення змагань – манеж ЛФУФК (вул. Черемшини, 17).

відео: Андрій Андрух