Музей Міста запускає безкоштовний квест-комікс парком «Знесіння»

  • 26.06.2024, 10:06
  • 88
  • Пресслужба ЛМР
У суботу, 29 червня, відбудеться прем’єрний квест «Як риба в місті. Знесіння» від Музею Міста (МуМі). Учасники зможуть більше довідатися про найбільший парк Львова, а допомагатиме їм у цьому комікс.

Це вже третій квест із серії «Як риба в місті», який команда МуМі створила спільно із малими мешканцями районів Львова за підтримки «ЗМІН Фундація».

Цього разу учасникам пропонують квест-мальопис, створений у співпраці з UA Comix. А найцікавіші локації музею допомогла обрати команда дітей віком 10-14 років. Більшість із них мешкають в Личаківському районі, втім вперше мали можливість так ретельно дослідити найбільший львівський парк та його околиці. Щоб обрати оптимальний маршрут для майбутніх учасників квесту, діти «находили» Знесінням понад 30 кілометрів. 

Також під час проєкту вони вивчали місцеву флору, фауну та історію, а допомагали в цьому 12 експертів — фахівці з біології, орнітології, ботаніки, історії, геології, архітектури, географії.

Участь у квесті «Як риба в місті. Знесіння» безкоштовна і доступна для усіх охочих за попередньою реєстрацією, оскільки кількість команд обмежена. Перший «заплив» квестом відбудеться в межах Lviv Urban Forum.

Квест є частиною проєкту «Створення дитячих мап районів Львова». В майбутньому Музей Міста планує разом із дітьми та підлітками створити карту та квест для кожного з шести районів.

Довідка

Понад 3500 охочих вже стали учасниками пілотного квесту “Як риба в місті. Центр”, який МуМі презентував у травні 2022. Торік також з’явився квест-головоломка “Як риба в місті. Наукова” в Франківському районі, де командам пропонують знайти символи на будівлях  та розшифрувати загадкову фразу.

Проєкт “Створення дитячих мап районів Львова. Знесіння” реалізується спільно працівники Музею Міста, БФ “Фонд розвитку Музею Міста у Львові” за інформаційної, ресурсної та фінансової підтримки ЗМІН Фундація та сприяння в реалізації Центру Боско, UA Comix, Регіонального ландшафтного парку "Знесіння."

Експерти — Оксана Омельчук, Анна Гірна, Богдан Яворський, Олександра Дида, Андрій Бокотей, Наталія Дзюбенко, Марина Рагуліна, Олег Орлов, Тарас Гринчишин, Марія Хорняк.

Контакти:

  • (067) 370 78 45
  • mumilviv@gmail.com

Більше про Музей Міста:

Більше про проєкт “Як риба в місті”

Як риба в місті. Центр:

Як риба в місті. Наукова:

Як риба в місті. Знесіння