Матеріали розгляду пропозицій, поданих в рамках громадського слухання щодо врахування громадських інтересів під час розроблення детального плану території на розі вул. Кульпарківської, вул. Трускавецької у м. Львові.

  • Відділ громадського партнерства

Із 22 квітня по 19 травня 2017 року тривало громадське слухання щодо врахування громадських інтересів під час розроблення детального плану території на розі вул. Кульпарківської, вул. Трускавецької у м. Львові. Замовником даної містобудівної документації є управління архітектури та урбаністики департаменту містобудування Львівської міської ради, а розробником — ДП ДІМП «Містопроект».

Оголошення щодо проведення громадського слухання було розміщено на сайті Львівської міської ради у рубриці «Громадські слухання» та опубліковано у газеті «Львівська Пошта» № 31 (1941) від 22.04.2017 року.

З відповідною проектною документацією можна було ознайомитись на сайті Львівської міської ради та у відділі громадського партнерства управління «Секретаріат ради» Львівської міської ради, за адресоюпл. Ринок,1, тел. 297 59 63.

12 травня 2017 року відбулось публічне представлення вищезгаданої документації за адресою: м. Львів, вул. Пулюя, 16 (Середня загальноосвітня школа № 83). Початок о 16.00. Для участі зареєструвалося 15 осіб. Протокол публічного представлення додається.

За результатами проведення громадського слухання щодо врахування громадських інтересів під час розроблення детального плану території на розі вул. Кульпарківської, вул. Трускавецької у м. Львові надійшло три письмові зауваження від ГО «Наукова»

Результати розгляду зауважень:

  1. Остання територія, де могла б функціонувати автостоянка для мешканців (з моменту її закриття всі авто паркуються на подвір’ях, часто на клумбах, хідниках та навіть дитячих майданчиках.

Відповідь розробника: Зауваження не приймається. Дана ділянка не придатна для облаштування автостоянки на 200 місць, оскільки розташована на відстані 30 м від існуючого житлового 9-пов. будинку, при нормі 50 м для місткості більше 100 шт. згідно п. 7.50 ДБН 360-92**. Пішохідна доступність до гаражів і автостоянок постійного зберігання легкових автомобілів від місця проживання володаря згідно п. 7.46 ДБН 360-92** не повинна перевищувати 800 м, а в умовах реконструкції - 1000 м. В радіусі пішохідної доступності мікрорайону обмеженого вулицями Трускавецькою, Кульпарківською, Науковою та Пулюя розташовані 4 існуючих та 1 проектований гаражний кооператив, за рахунок яких можливе забезпечення мешканців місцями постійного зберігання автотранспорту.  Крім цього, згідно п. 7.45 ДБН 360-92** пріоритетним типом гаражів для постійного зберігання індивідуальних легкових автомобілів повинні бути окремо розташовані багатоповерхові гаражі. Дані кооперативи є однорівневими і можуть бути реконструйованими в багаторівневі гаражі за рахунок інвестиційних внесків майбутніх власників, наявність яких є за результатами соцопитування проведеного ГО "Наукова".

  1. Будівництво не враховує паркомість навіть для власних мешканців.

Відповідь розробника: Зауваження не приймається. В межах проектованого комплексу передбачене облаштування підземного гаражу  на 56 авто та наземної відкритої автостоянки на 44 авто ,загальною місткістю 100 місць, що повністю забезпечує потребу в паркомісцях комплексу на 152 квартири в периферійній зоні міста, крім цього отримані листи від навколишніх гаражних кооперативів та автостостоянки  щодо можливості забезпечення паркомісцями - 200 шт.

  1. Зовсім не враховуються потреби гуманітарного блоку.

Відповідь розробника: Зауваження не приймається. Забезпечення потреб в соцкультпобуті викладено в розділах 8,9 Пояснювальної записки, а також отримано лист Відділу освіти Франківського району щодо можливості забезпечення дітей проектованого житлового комплексу місцями в навчальних закладах мікрорайону. 

Враховуючи наведене вище пропозиції громадськості не є обгрунтованими і не можуть бути врахованими в даному ДПТ.

Додаток 1. Протокол публічного представленнярозроблення детального плану території на розі вул. Кульпарківської, вул. Трускавецької у м. Львові.

Відповідальний за розгляд пропозицій,

завідувач сектору громадських

слухань відділу громадського партнерства

управління «Секретаріат ради» Д. Челепіс

Секретар громадського слухання,

провідний спеціаліст сектору громадських

слухань відділу громадського партнерства

управління «Секретаріат ради» З. Турчин

Представник замовника,

начальник відділу урбаністики

та містобудівної документації управління

архітектури та урбаністики

Львівської міської ради В. Хижняк

Доповідач,

головний архітектор проекту М. Лопушанський


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 

Додаток 1

Протокол публічного представлення детального плану території на розі вул. Кульпарківської, вул. Трускавецької у м. Львові.

Зустріч відбулась 12 травня 2017 року. Для участі у громадському слуханні зареєструвалося 15 осіб.

На громадському слуханні виступили:

Д. Челепіс, завідувач сектору громадських слухань відділу громадського партнерства управління «Секретаріат ради». Організація та проведення громадського слухання.

М. Лопушанський, головний архітектор проекту. Представлення детального плану території.

Презентуючи проект детального плану території м. Лопушанський повідомив, що проектована земельна ділянка в межах ДПТ загальною площею 0,6256 га, розташована на території м. Львів. Ділянка межує з територіями багатоповерхової житлової забудови з півночі, з вул. Кульпарківською з заходу та з вул. Трускавецькою з півдня, а також з територіями у комунальній власності міста,вільними від забудови,що пропонуються під будівництво архіву, і з територією ЗОШ .

Цільове призначення земельної ділянки згідно з ухвалою Львівської міської ради № 4986 від 14.07.2015 - для будівництва житлових та громадських споруд за рахунок земель промисловості, транспорту, зв’язку, енергетики, оборони. На даний момент територія використовується під стоянку для автомобілів.

Територія проектування обмежена лише проїздами до сусідніх гаражів та підприємства. Доступ до території проектування ДПТ здійснюється з вулиці Трускавецької.

На проектованій території передбачається розміщення 5 житлових секцій, з яких 2 - 10 пов, 2 – 8 пов, 1 - 7пов. В перших поверхах розмішені об'єкти громадського використання.

Основним видом використання території в межах ДПТ є житлова багатоповерхова квартирна забудова, громадська територія (дитячий садок).

Згідно розробленого детального плану на території опрацювання передбачається 5 житлових секцій різної поверховості (7,8,10 пов.) з громадською функцією у перших поверхах. В даному житловому комплексі може розміститися наступна кількість жителів: 38 пов * 4 кв* 2,9 жит ≈ 441 житель. При цьому кількість людей є директивним показником, який визначає максимально допустиму чисельність мешканців, всі інші показники – орієнтовними, які можуть мінятись в залежності від структури квартир за кількістю кімнат та планувального рішення по будинку. Торгове обслуговування мешканців буде здійснюватися проектованими об’єктами обслуговування в складі забудови житлового кварталу. В проектованому комплексі необхідно зарезервувати перші поверхи під об’єкти обслуговування: пром., прод., спеціалізовані магазини тощо.

На території проектування передбачено доповнення існуючої мережі вулиць внутрішньо квартальним проїздом, що йтиме вздовж південної, північної та східної меж ділянки. Ширина проектованих проїздів 5,5м. Стоянка та зберігання автомобілів можливі на проектованих гостьових автостоянках вздовж проїздів (40 паркомісць) та на багаторівневому підземному паркінгу (мін. 76 паркомісць, приймаємо 90), що проектується на території ділянки. Мінімальна кількість паркомість береться з наступного розрахунку: забезпечення мешканців житлового комплексу у периферійній зоні міста (76 місць з розрахунку 0,5 місць/квартира), гостьові автостоянки (15 паркомісць з розрахунку 1 місце/10 квартир), Зупинки громадського транспорту знаходяться по вулиці Кульпарківській в межах допустимої відстані для житлової забудови.

При проектуванні даного району передбачено комплексний благоустрій території, зокрема: облаштування проїзної частини та тротуарів в межах червоних ліній, влаштування зовнішнього освітлення, збереження та впорядкування зелених насаджень, майданчиків різного призначення, парковок.

Під час представлення учасниками було озвучено наступні запитання:

  1. Чи визначено щільність проживання населення у даному мікрорайоні? Чи проаналізовано потребу у місцях для паркування автомобілів?

  2. М. Лопушанський відповів, що на момент розробки ДПТ усі норми були дотримані, та що потреба місць для паркування становить – 75 машин.

  3. Чи брали ви довідки про наявність черг у навчальні заклади?

  4. М. Лопушанський відповів, що ним було отримано листа з підтвердженням можливості прийому учнів.

  5. Чи є згода від навколишніх автостоянок на прийом додаткової кількості автомобілів та, якщо є, то від яких?

  6. М. Лопушанський відповів, що попередня згода від навколишніх автостоянок та поркінгів на прийом додаткової кількості автомобілів є.

  7. Скільки буде квартир у новозбудованих секціях?

  8. М. Лопушанський відповів, що заплановано будівництво 180-ти квартир, де зможе проживати 441 мешканець.

  9. Будинок буде розміщено глухою стіною до вул. Трускавецької?

  10. М. Лопушанський відповів, що будинок буде збудовано таким чином, щоб максимально забезпечити додаткову шумоізоляцію, внутрішній двір з боку вже існуючої забудови а глуха стіна зі сторони вул. Трускавецької.

Під час представлення учасниками були озвучені наступні зауваження:

  1. Зауваження проти подальшого розміщення на вказаній території автомобільної стоянки, адже мешканці прилеглих будинків не залишають там свої автомобілі, з 200 місць постійно зайняті 60 – 70, але постійний гул і шум автомобілів, що заважає мешканцям.

Головуючий на громадському слуханні,

завідувач сектору громадських слухань

відділу громадського партнерства

управління «Секретаріат ради» Д. Челепіс

Доповідач,

головний архітектор проекту М. Лопушанський