У Львові відкрили унікальний 4-модульний майданчик

  • 28.08.2013, 13:05
  • 639

Вперше у Львові споруджено унікальний майданчик для дозвілля молоді та дітей – Осередок Здорового Дозвілля. Створення Осередку Здорового Дозвілля - це результат роботи багатьох людей. Це об’єднання зусиль фонду «Відкриті серця України» та міста задля створення сучасної інфраструктури для дозвілля та заняття спортом. Дитячо-спортивний майданчик складається з чотирьох модулів, а саме: дитячий майданчик, майданчик для стрітболу, майданчик для воркауту, відпочинкова зона. Майданчик облаштовано БФ «Відкриті серця України» та управлінням молоді, сім’ї та спорту ЛМР.

Збудований майданчик на вул.Стрийській, 61 – єдиний такий у м.Львові. Для реалізації проекту містом було виділено 200 тис. грн.  для підготовки основи під майданчик. За ці кошти підготовлений котлован, зроблено основу та покриття з гранітного відсіву, також викладено з плитки хідник між модулями майданчика та встановлено вуличне освітлення.

Фонд «Відкриті серця України» профінансував вартість спортивного обладнання, яке встановлено на майданчику. Загальна сума коштів – 200 тис. грн.

Як розповів керівник управління молоді, сім’ї та спорту Львівської міської ради Володимир Шнайдер, загалом у Львові налічується понад 600 дитячих майданчиків. Тільки 307 із них – це сучасні майданчики, які були встановлені у період з 2008 року. 300 дитячих майданчиків – така реальна потреба у їх встановленні в місті.

У 2013 році управління молоді, сім'ї та спорту встановить 51 новий майданчик.

Важливим елементом на всіх нових майданчиках буде інформаційний щит, де буде зазначено основні правила поводження на майданчику та телефони зворотного зв'язку у разі виявлення пошкоджених елементів майданчика Володимир Шнайдер, начальник управління молоді, сім’ї та спорту ЛМР.

Окрім зусиль міста, не залишається осторонь питання відновлення дитячих майданчиків і громадськість. У місті стартувала молодіжна ініціатива «Відновимо майданчик разом». Вже відновлено на позабюджетні ресурси 2 спортивні майданчика – майданчик на вул.Й.Сліпого та скейт-парк на вул.Винниченка.