Звернення мера з нагоди Дня міста Львова

  • 01.05.2015, 17:58
  • 588

Львів відзначає День міста. Цього року 759-річчя Львова святкують також як День міста Шептицького, адже цьогоріч виповнюється 150 років з дня народження митрополита Андрея Шептицького. Сьогодні з нагоди свята у міській раді Львова відбулось урочисте засідання, під час якого міський голова Львова Андрій Садовий від імені громади міста вручив почесні відзнаки територіальної громади. Звання «Шляхетна львівська родина» присвоєно родині Ільницьких, почесну відзнаку «Львів’янин року» вручено Марії Музичук, а звання «Почесний громадянин міста Львова» - Святославу Вакарчуку. Як зазначив у своєму виступі міський голова, цей рік був особливим для Львова та всієї країни. Мер побажав усім спокою та миру.

Кожного року, маючи місто під опікою святого Юрія, ми вшановуємо день народження нашого міста. Як правило, робимо це святково, яскраво. Цей рік – особливий. Це є рік дуже великих випробувань. В цьому столітті – це, напевно, найважчий рік для нашого міста. Йде війна. Якщо подивишся на карту, то здається, що вона десь там далеко. Але коли підеш на Личаків і побачиш 37 хрестів наших львів’ян, які загинули, подивишся в очі мам, їхніх дітей, то ти зрозумієш, що війна є тут, поруч з нами.

Ми, коли є весело, завжди разом. Але цього року нас часто об’єднують складні випробування. І вони повинні нас робити все сильнішими. Ми не знаємо, яка доля нас чекає завтра. Ми повинні бути разом. Громада міста має мати під опікою кожну родину, яка зазначала важких втрат.

В цьому році ми починаємо будувати житло для родин, які загинули, і символічно, що це житло ми будемо будувати біля нової вулиці, яка названа в честь Генерала Кульчицького, який віддав своє життя, щоб ми жили тут.

Ми повинні дбати про всіх наших хлопців, які вертаються і мають поранення. Сьогодні тут, серед нас, є наші десантники з 80-ї бригади, які вернулись з поля бою.

Ми повинні дбати і допомагати чим можемо. 57 хлопців, які отримали поранення, отримають допомогу від міста.

Мені приємно, що серед нас є сестри Музичук, які привозять в наш край нагороду з шахів. Мені приємно, що сьогодні з нами є Славко Вакарчук. Мені приємно, що сьогодні є ті львів’яни, які тихо роблять важку свою працю. Сьогодні дуже важливо, у цей непростий час, робити якісно свою роботу. Це залежить від кожного.

У цей день ми просимо в Бога миру, захисту. Це не є час для великих, гучних промов. В неділю, традиційно, ми будемо мати молитву за місто. Ми завжди молились тут, перед Ратушею, багаточисельно. В цьому році, віддаючи шану нашим хлопцям, яких ми проводжали в останній путь, і ця дорога була від храму св. ап. Петра та Павла. Тому молитва в неділю о 14.30 год буде у храмі Петра та Павла. Я запрошую всіх львів’ян. Я прошу Господа Бога, щоб він тримав наше місто під своєю опікою.

 - зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова.