Легальне працевлаштування – гарантія захищеного майбутнього

  • 12.03.2016, 11:58
  • 840

Державною службою України з питань праці розроблено відеоролик на тему: «Легальне працевлаштування – гарантія захищеного майбутнього».

Мета відеоролику: популяризація офіційного працевлаштування та формування негативного ставлення суспільства до неофіційної заробітної плати.

Проблема легалізації заробітної плати є достатньо серйозною і її вирішення є одним з першочергових завдань Державної служби України з питань праці та її територіальних органів, зокрема Головного управління Держпраці у Львівській області.

Необхідно зазначити, що вже тривалий час в Україні зберігається ситуація, коли більше 25 % зайнятого населення (близько 4,5 млн. осіб) працюють без оформлення трудових відносин. У зв’язку з цим, щорічно державний бюджет та бюджет Пенсійного фонду втрачають близько 90 млрд. гривень.

Відсутність належного соціального захисту, невиплата заробленої «тіньової» заробітної плати та регресивних виплат травмованих неоформленим працівникам спричиняє значне загострення соціального напруження в суспільстві. Адже заходи спрямовані на легалізацію найманої праці – це не лише джерело наповнення бюджетів. Це перш за все долі людей, відновлення соціальних гарантій і прав найманих працівників.