На Форумі 451Е обговорили інвестиційні проекти у Львові

  • 24.10.2017, 13:31
  • 506

У Львові, 20-21 жовтня, на новій експериментальній локації ZAVOД тривав Форум електронного врядування 451Е. У межах Форуму відбулась дискусія «Фонд вам у поміч: де знайти гроші на сміливі проекти», під час якої начальник управління інвестицій та проектів Львівської міської ради Ольга Сивак наголосила на важливості розвитку інфраструктурних проектів, що допоможе залучити інвесторів у місто й країну.

«Сучасний аеропорт у Львові - це інфраструктурний проект, про який говорили всі і всюди. Дуже важливо, коли місто має свій аеропорт і своє сполучення зі світом. Також, дуже важливими є авіарейси, адже до нас можуть прийти потенційні інвестори з країн, де є прямі сполучення зі Львовом. Сьогодні відкриваємо авіарейс Львів-Мілан і надіємося, що зовсім скоро у нас з’являться інвестори з Італії.

Зараз ми працюємо над цікавим технологічним проектом – електронним квитком, який буде впроваджений у місті Львові. Такі проекти є дуже необхідними. Жоден інвестор не прийде, якщо не буде хороших доріг і громадського транспорту. Цей проект і зміни у цій сфері - необхідність, тут ми співпрацюємо з ЄБРР: наше портфоліо - 100 млн євро, які витрачені на різні проекти. Зараз ми почали співпрацю з Європейський інвестиційним банком, який надає нам позики для інфраструктурних проектів. Зараз ми покращуємо транспортну систему – впроваджуємо е-квиток, і якщо це буде втілено, то наступний крок – це прихід інвесторів.

Інфраструктурні об’єкти - це дуже важливо, але люди і молодь – важливіше. Лише люди можуть зробити будь-який інфраструктурний об’єкт привабливішим», - зазначила начальник управління інвестицій та проектів Львівської міської ради Ольга Сивак.