У Львові обрано проєкт нового крематорію

  • 04.10.2021, 19:05
  • 173

У п’ятницю, 1 жовтня, відбулося засідання журі Всеукраїнського відкритого архітектурного конкурсу на кращу проєктну пропозицію будівлі крематорію. Як зазначив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев, проєкт-переможець є раціональним економічно та з точки зору обслуговування й функціонування, але водночас дуже художнім, тому що інтерпретує останню дорогу в житті людини.

«Проєкт на конкурс львівського крематорію відбувався протягом останніх місяців. Активно працювали архітектори з різних міст України. Загалом було подано 16 проєктів, географія дуже цікава: є і представники Сходу, Києва, Одеси. Тобто можемо говорити про те, що є зацікавлення учасників. Така тема для архітектора є важливою, тому що йдеться про проєкт, фактично, меморіальний, складний з точки зору типології. В нас не так багато в країні таких проєктів реалізовано. Це однозначно важлива громадська будівля, тому всім архітекторам було цікаво взяти участь.

Ми також маємо багато учасників зі Львова, зокрема, долучилось багато креативних студій», - зазначив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.