Місто затвердило механізми надання компенсацій мешканцям пошкоджених ракетами будинків

  • 14.07.2023, 19:25
  • 309

Мешканці 4 найбільш зруйнованих ракетними обстрілами, що трапились 6 липня, будинків на вул. Стрийській отримають від міста компенсацію на оренду житла. А мешканці ще 13 будинків цього кварталу отримають одноразову матеріальну допомогу для заміни вхідних дверей. Відповідні рішення про порядок надання цих допомог затвердив сьогодні, 14 липня, виконавчий комітет міськради.

Так, відповідно до рішення виконкому, мешканці, у квартирах яких вибуховою хвилею вибито двері, і вони їх замінили, отримають одноразову компенсацію у розмірі 8 тис. грн за одні двері.

А мешканці найбільш зруйнованих будинків на вул. Стрийській - №№ 62, 64, 66, 68, отримуватимуть щомісячну компенсацію для оренди житла – 10 тис. грн, 12 тис. грн або 15 тис. грн – відповідно до кількості кімнат у квартирах. Такі суми були затверджені відповідно до цінової довідки Львівської торгово-промислової палати. Допомогу для тимчасової оренди квартир люди отримуватимуть доти, поки зруйновані будинки не будуть відбудовані.

Мешканців, житло яких постраждало від ракетного обстрілу, запрошують звертатися у ЦНАП, що працює у дворі на вул. Стрийській, 72: тут, окрім оформлення компенсацій, можна отримати і консультацію та всю додаткову інформацію.