«Якщо все ітиме чітко по плану, приблизно за 3 роки місто матиме сміттєпереробний завод», - А.Садовий

  • 30.06.2016, 17:07
  • Уляна Шпуляр
Сьогодні міський голова Львов Андрій Садовий повідомив, що якщо ніхто не буде заважати і все ітиме чітко по плану, то, приблизно, за 3 роки місто матиме завод з переробки відходів.

«Насправді, ми зараз займаємося корегуванням проектом по рекультивації. Це є дуже важлива проблема, тому що це питання кожного разу ставлять на зустрічі з мешканцями Грибович.

Надалі тривають пошуки нашого працівника ЛКП, еколога і я би дуже хотів, щоб ми його знайшли.

Кожного дня ми маємо дуже великі складності із вивезенням сміттям, далі блокують полігони в межах Львівської області і в межах інших областей.

Це титанічна праця і сьогодні, користуючись можливістю,  хочу подякувати всім, хто допомагає – це є працівники, які займаються вивезенням сміття, це є працівники, які прибирають. Дуже важливо, щоби місто було чисте, щоби місто було у безпеці.

Ми сьогодні на сесії маємо розглянути критично важливі ухвали, які дадуть наступний етап праці із Європейським інвестиційним банком. Тому що це єдина реальна пропозиція, яку ми на сьогоднішній день маємо, щоб збудувати новий комплекс з максимальною переробкою відходів і побудувати новий, якісний полігон, власне, провівши рекультивацію.

Якщо все ітиме чітко по плану і ніхто не буде заважати, то, приблизно, за 3 роки місто матиме сміттєпереробний завод. Тому що проектні роботи дуже довго тривають, сам процес будівництва довго триває і співпрацюючи з Європейським інвестиційним банком, ми повинні зрозуміти, що усі процедури будуть відбуватися з європейським законодавством. Це максимальна відкритість, максимальна прозорість. Найкращі компанії Європи зможуть брати участь у тендерах і подавати свої пропозиції.

Проблему з ділянкою, на мою думку, має вирішувати обласна рада, держава, тому що ми, як місто, тут затисненні своїми можливостями.

Область має багато землі, яка є поза межами населених пунктів, якою вони розпоряджаються і своїм розпорядженням можуть просто нам виділити ділянку. Таких пропозицій, на превеликий жаль, ми на сьогодні ще не отримали.

Конкретні межі ділянки будуть визначатися в робочому порядку. Це є та пропозиція, яка на сьогоднішній день дасть можливість вирішити питання пошуку нової ділянки. Якщо державна влада запропонує іншу ділянку, але готову з документацією, ми готові на цю пропозицію.

Сьогодні звернення буде проголосоване, завтра буде відправлене і з понеділка вже буде лежати на столі керівництва нашої держави», - зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова.