«Вкінці січня-лютого є фіналізація подачі документів по 5 районах щодо нового конкурсу на визначення перевізників, які будуть вивозити сміття», - А. Садовий

  • 16.01.2017, 14:51
  • Христина Процак
Дві компанії, які надають послуги з вивезення сміття у місті, не справляються у повній мірі з роботою. У міській раді з цього приводу минулого тижня відбулись наради. Відповідні зустрічі заплановані і сьогодні. Як розповів міський голова Львова, по 5 районах міста оголошені конкурси на визначення компаній, які надаватимуть послуги. Фіналізувати рішення будуть наприкінці січня – на початку лютого.

«Проблема сміття у нас актуальна більше 8 місяців, з того часу, як ми знаходимось у сміттєвій блокаді. У нас працює 6 компаній-перевізників, які вивозять сміття. Час до часу з’являються проблеми. Сьогодні 4 компанії стабільно вивозять сміття, дві компанії мають труднощі, просто фізично не мають куди вивозити. Завдання міста – їм допомогти, щоб місто було прибране. Сьогодні на ранок більше 20% контейнерних майданчиків в місті були переповнені. Це важко зрозуміти тим, де сміття вивозиться вчасно. Наприклад, нова компанія, яка зайшла на ринок в Галицькому районі, поставила новій контейнери, у них проблем нема. Великі компанії, які вже давно працюють, також не мають проблем.

Вкінці цього місяця і на початку наступного місяця є фіналізація подачі документів по 5 районах міста Львова щодо нового конкурсу на визначення перевізників, які будуть вивозити сміття. Ті, хто якісно працює, будуть мати перспективу. Ті, хто не справляється, вибачте, але це ринок, львів’янам важко пояснювати, коли майданчики переповнені.

Відбулись достатньої жорсткі наради минулого тижня, сьогодні продовжуємо роботу. Думаю, за цих пару днів ми ситуацію максимально вирівняємо, хіба будуть знову створювати якісь проблеми. Бо кожна машина, яка везе сміття зі Львова, має труднощі», - зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова.

відео: Андрій Андрух