«Висновок незалежних експертів однозначний – жодних об’єктів ані захоронення, ані переробки сміття там будувати не можна», - А. Садовий

  • 17.02.2017, 13:55
  • Прес-служба ЛМР
Науково-експертна група вивчила дослідила ділянку гірничо-хімічного комплексу «Сірка» поблизу Новояворівська, яку було виділено Львову Львівською обласною державною адміністраціє, і зробила свій висновок. Він однозначний – жодних об’єктів ані захоронення, ані переробки сміття там будувати не можна. Про це у своєму щотижневому зверненні сказав міський голова Львова Андрій Садовий.

«Вчора ми отримали висновки науково-експертної групи, яка досліджувала ділянку гірничо-хімічного комплексу «Сірка» поблизу Новояворівська.

Як відомо, Львівська обласна адміністрація запропонувала дану територію місту для облаштування полігону твердих побутових відходів. Одразу після цього рішення я скликав комісію, в яку увійшли провідні екологи, геологи, представники навколишніх громад. Комісію очолив академік Ігор Юхновський. Висновок, який ми отримали від незалежних експертів, однозначний – жодних об’єктів ані захоронення, ані переробки сміття там будувати не можна. На це є цілий ряд причин екологічного та соціального характеру. З повним текстом висновків комісії ви можете ознайомитись на сайті Львівської міської ради», - наголосив Андрій Садовий.

Протокол2

відео: Андрій Андрух