«Не вигідно людям, щоби був порядок, тому створюють такі проблеми», - А. Садовий

  • 17.05.2017, 15:27
  • Прес-служба ЛМР
Міський голова Львова Андрій Садовий прокоментував ситуацію із ТПВ у Львові. І наголосив, що ситуація могла б бути не такою критичною, якби ще минулого року містові дали змогу запустити в роботу сміттєпресувальну лінію, яка б зменшувала об’єм сміття у 6 разів, обмотуючи їх також плівкою.

«Ми проводили в понеділок засідання комісії по надзвичайних ситуаціях: на землі знаходиться понад 7 тисяч тонн сміття – це надзвичайно великий об’єм. І цей об’єм не сильно до сьогодні зменшився, бо ми кожного дня продукуємо ще 600 тисяч тонн. Проблема є дуже актуальна.

Я очікую, вернеться Прем’єр-міністр з відрядження в Ізраїль, я буду мати з ним розмову. Тому що я це питання проговорював з його Віце-прем’єрами. Вони в міру можливостей пробують впливати на цей процес, але це їм складно дається.

Ми запасний план запропонували ще в минулому році, коли розташували в промзоні Рясне прес для зменшення об’єму сміття в 6 разів. Його мали замотувати в поліетилен: ні запаху, ні жодних негативних наслідків. Стоїть палатка, стоять люди в тих палатках, не дають можливості закінчити монтування. Це все чітко скоординовано по державній лінії. Тобто не вигідно людям, щоби був порядок, тому створюють такі проблеми», - розповів Андрій Садовий, міський голова Львова.