А. Садовий про рекультивацію полігону в Грибовичах: «Ми запрезентуємо проект громадам Малехова та Великих Грибовичів»

  • 19.05.2017, 15:11
  • Прес-служба ЛМР
Львів продовжує працювати з французькою компанію ЕЖІС щодо комплексного вирішення питання ТПВ у Львові. Про це у своєму щотижневому зверненні сказав міський голова Львова Андрій Садовий.

«Ми продовжуємо працювати з французькою компанію ЕЖІС щодо комплексного вирішення питання ТПВ у Львові. Якщо коротко, то на сьогодні хід реалізації проектів наступний.

Французькі фахівці передали проект першочергових робіт щодо рекультивації полігону в Грибовичах в наш інститут Гірхімпром, який має адаптувати проект до українського законодавства та на початку червня передати його на державну експертизу. Я хочу наголосити, що французькі фахівці по-новому підійшли до проекту рекультивації та використали досвід, який вони отримали під час закриття одного з найбільших сміттєзвалищ в Європі - поблизу Марселя. Ми також запрезентуємо проект громадам Малехова та Великих Грибовичів, які матимуть останнє слово в його акцептації.

Щодо будівництва нового заводу з переробки сміття. ЕЖІС завершує важливий етап - а саме аналіз усіх можливих ділянок для такого об’єкту. Наступного тижня ми очікуємо оголошення його результатів після чого зможемо приступити до наступних етапів», - сказав міський голова Львова Андрій Садовий.

відео: Андрій Андрух