«Якщо хтось висипає відходи поза полігоном – це великий злочин, за який треба карати», - А. Садовий

  • 22.05.2017, 16:10
  • Христина Процак
Міський голова Львова Андрій Садовий сьогодні на брифінгу зазначив, що місто вимагає максимального покарання перевізників, які скидають сміття за межами полігонів, якщо такі факти будуть доведені. Наразі місто очікує відповідної інформації від правоохоронних органів. Також мер додав, що моніториться ситуація щодо роботи львівських перевізників. Критична ситуація у компанії САТ, що обслуговує Франківський район. Сьогодні на відповідній комісії мають прийняти рішення щодо подальшої роботи цієї компанії.

«Кожен факт має бути доведений до кінця. Бо є провокації, коли висипають купку сміття і зверху лежить новенька візитка Садового. Ми розуміємо, що це за технологія. Є інша річ, коли перевізник замовляє компанію чи людину, яка вивозить дальше відходи. Треба зрозуміти, хто порушив закон. Моя позиція чітка: якщо хтось висипає відходи поза полігоном – це великий злочин, за який треба карати. Будуть показані факти, будемо адекватно реагувати.

Я ще не отримав жодного доказу щодо львівського перевізника, щоб вони це робили. Вчора мій заступник Сергій Бабак говорив з керівниками міністерства внутрішніх справ України щодо об’єктивності розслідування і оперативної передачі для міської влади тих фактів, про які говориться. Я зацікавлений, щоб був порядок. Є чітка позиція міста: кожна тонна відходів має вивозитись лише на сертифіковані полігони, там захоронюватись, відповідно до тих угод, які укладаються. Не має бути жодних несанкціонованих викидів відходів.

Щодо львівських перевізників – всі вони працюють в екстремальній ситуації вже рік. Сьогодні найслабшою є позиція компанії САТ, яка обслуговує частину Франківського району. В них велике перенакопичення. Сьогодні буде в районі засідання відповідної комісії. Думаю, що ця комісія прийме рішення щодо розірвання угоди з компанією САТ і будемо оголошувати конкурс для інших перевізників. Вони мали домовленості зі Стриєм, ці домовленості не працюють, їм фізично нема де вивозити, ми будемо допомагати іншими перевізниками, бо місто має бути в чистоті, не зважаючи на ці труднощі, які ми маємо», - розповів міський голова Львова Андрій Садовий.

відео: Андрій Андрух