«Будівництво сміттєпереробного комплексу – це нові робочі місця, нові інвестиції», - Андрій Садовий

  • 25.05.2017, 18:12
  • Ганна П’єх
Цього тижня французька компанія «Egis» презентувала перші напрацювання щодо будівництва сміттєпереробного заводу для Львова. Міський голова Львова підкреслив, що будівництво нового сміттєпереробного комплексу – це, поруч із вирішенням сміттєвого питання для Львова, нові робочі місця і нові інвестиції.

«Французька компанія «Egis» проаналізувала усі пропозиції, які були. Визначила той варіант, який на їхню думку найоптимальніший – це будувати завод на території ТЕЦ-2. З точки зору екології це будівництво набагато екологічніше, ніж та ТЕЦ-2, яка зараз там знаходиться. Також це нові робочі місця, це нові інвестиції.

Цей проект знаходиться під пильною увагою послів G7. Посол Європейського союзу прекрасно володіє цим питанням і всі інші посли теж. Сьогодні, до прикладу, я мав розмову з послом Канади. Також наші французькі колеги максимально інформують усіх, бо усі хочуть, щоб був успіх. Адже на сьогодні 96% усіх відходів в Україні банально ідуть на полігони. В Європі зовсім інша планка - 5-10% іде на захоронення, а все інше на переробку. Тому ми маємо амбіцію збудувати сучасний, якісний завод.

Такий завод будується орієнтовно за два роки. Плануємо цього року розпочати. І до 2019 року мали б вийти на певний результат. Якщо, звичайно, нам не будуть «допомагати», так як сьогодні «допомагають» нашому руху вперед. Єдина підтримка – це громада міста, посольства іноземних країн, європейські банки.

Також біля ТЕЦ-2 знаходяться наші очисні споруди. Там теж плануємо реалізувати великий проект по переробці мулу. Будемо мати з цього власну електроенергію, щоб забезпечити нею наше комунальне підприємство ЛМКП «Львівводоканал», - розповів міський голова Львова Андрій Садови.