«Протестуючи, приватники змусили відчути незручності львів’ян. Це неприпустимо», - А.Садовий

  • 02.09.2016, 17:42
  • Христина Процак
У традиційному відеозверненні міський голова Львова Андрій Садовий розповів про позицію міста щодо страйку перевізників. Також мер зазначив, що Львів купуватиме 55 нових автобусів у заводу «Електрон», адже є рішення суду. Загалом, за наступні 5 років, відповідно до програми «Львів 2020», місто планує на 70% оновити громадський транспорт.

«Цього тижня місто пережило страйк частини приватних перевізників, які обслуговують маршрути громадського транспорту. І я хочу коротко пояснити позицію міста та наші подальші дії.

Головна претензія частини приватних водіїв полягає в тому, що їхніми послугами користується занадто багато пільговиків. Держава натомість невчасно і не в повному обсязі компенсує їхні збитки.

Протестуючи проти цього, приватники змусили відчути незручності львів’ян. І це неприпустимо. Громада міста Львова ніколи не погодиться на жоден шантаж. Лише конструктивна розмова може вирішити проблемні моменти.

З іншої сторони є факти зловживань, коли певна частина пасажирів використовує фальшиві посвідчення. Ми створили робочу групу, яка повинна вирішити проблему в комплексі.

Окрім того, я хочу наголосити, що місто вибрало правильну стратегію в цій галузі – ми збільшуємо кількість транспорту, яка буде у власноті громади міста Львова.

Власне, програма «Львів 2020» передбачає також масштабне поповнення комунального транспорту новими автобусами, тролейбусами, трамваями та електробусами. Загалом, за наступні 5 років ми плануємо оновити 70 відсотків рухомого складу.

Це непросто, адже ми маємо опір навіть з боку власної держави. Зокрема, декілька місяців тому місто оголосило тендер на купівлю 55 нових автобусів. Тендер виграло наше львівське підприємство «Електрон», яке демонструє непогані успіхи у відновленні традицій машинобудування Львова.

І яким було наше здивування, коли Антимонопольний комітет України зупинив результати тендеру на прохання білоруського автобусного заводу МАЗ. «Електрону» довелось понад 3 місяці судитись з державою. Зрештою, суд встановив істину і на сьогодні всі перешкоди зняті. Ми підписуємо угоду з «Електроном», який приступає до виробництва 55 нових автобусів. 

Поступово, але впевнено ми радикально поміняємо уявлення про те, як має виглядати громадський транспорт. Закликаю вас слідкувати за виконанням і інших пунктів програми «Львів 2020». Будьте активними та небайдужими громадянами», - зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова.

відео: Андрій Андрух