На сесії прийняли ухвалу, згідно з якою вартість паркування у центральній частині міста збільшили до 20 грн/год

  • 21.12.2017, 13:05
  • Романа Куць
Сьогодні, 21 грудня, на пленарному засіданні депутатів Львівської міської ради прийняли ухвалу «Про затвердження збору за місця для паркування транспортних засобів та плати за паркування транспортних засобів на території м. Львова». Згідно з цією ухвалою, вартість паркування підняли до 20 грн, 15 грн та 10 грн.

«На спеціально обладнаних майданчиках для платного паркування у 1-й зоні паркування оплата буде збільше на 20 грн/год; на спеціально відведених у 1-й зоні паркування — не більше 15 грн/год; у 2-й зоні паркування — не більше 5 грн/год. Також на майданчиках для платного паркування туристичного транспорту оплата становитиме не більше 50 грн/год, а на майданчику для платного паркування, розміщеному на території аеропорту — не більше 10 грн/год.

Це пропозиція виконавчих органів і депутатського корпусу. Найголовніше зараз – це контроль тих машин, які паркуватимуться, аби власники сплачували за це паркування. Плата за паркування сплачується до міського бюджету не від місця паркування, а від території, яку займає ця ділянка. Оскільки, центральна частина міста загалом обслуговується нашим ЛКП «Львівавтодор», тому ми сподіваємося, що це буде достатня сума коштів для того, щоб вони могли утримувати своє підприємство та покращувати заробітну плату працівникам», - зазначила директор департаменту економічного розвитку Ірина Кулинич.