«Кожне місто в світі хоче бути Львовом, але Львів є лише один і такі музиканти лише у Львові», - А. Садовий про Alfa Jazz Fest

  • 24.06.2016, 18:39
  • Уляна Шпуляр
Сьогодні, 24 червня, о 16:00 год. у дворику Ратуші відбулася прес-конференція з нагоди відкриття шостого міжнародного джазового фестивалю Alfa Jazz Fest.

фото: Олександр Мазуренко

Цього року на головній сцені концерти відбуватимуться п’ять днів. Публіці буде представлено більше легендарних джазових проектів, а головна сцена Alfa Jazz Fest ім. Едді Рознера зможе прийняти більшу кількість гостей на час проведення фестивалю.

фото: Олександр Мазуренко

«Ми маємо в цьому році 760 років з Дня народження нашого міста і кращого подарунку для міста Львова, як шостий рік поспіль робити Львів столицею світового джазу. Дякую організатором за цей прекрасний подарунок», - зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова.

«Тут дуже жарко. Я із Нового Орлеану і там також дуже жарко, і тому я дуже радий», - Brandford Marsalis, музикант, учасник фестивалю.

«Я дуже тішуся з того, що я тут. Я тішуся з того, що я - частина фестивалю. І мені дуже приємно грати з моїм другом Brandford Marsalis, і ми заграємо для вас стільки, на  скільки ми зможемо вмістити у 90 хвилин», - Кurt Elling, музикант, учасник фестивалю.

«Це круто бути в цій тусовці крутих професіоналів, джазувати разом із крутими джазменами і доторкатися до найкращого, що є у Львові. Я думаю, що цей фестиваль має тільки початок і має дуже довгу, хорошу дорогу», - додала Іоланта Пришляк.

«Я теж дуже радий бути частиною фестивалю в цьому році», - сказав Денис Аду, музикант, учасник фестивалю.

«Кожне місто в світі хоче бути Львовом, але Львів є лише один і такі музиканти лише у Львові», - додав Андрій Садовий.

Довідка

Alfa Jazz Fest – міжнародний джазовий фестиваль, який щорічно відбувається в Україні у Львові, в червні. Перший фестиваль відбувся в 2011 році. Організатор фестивалю – ТзОВ «Леополіс Джаз», творчий куратор – джазовий експерт Олексій Коган. В Консультаційну раду фестивалю входять відомі люди, серед яких музикант Святослав Вакарчук. Щорічно фестиваль відвідує більше 40 тис. гостей з України та іноземних країн

Програма

відео: Андрій Андрух