«Хочу подякувати усім за вірність Львову, за вірність Форуму і за вірність книжці», - А.Садовий

  • 15.09.2016, 21:26
  • 6176
  • Прес-служба ЛМР, фото - Олександр Мазуренко
В рамках 23-го Форуму видавців у Львові відбулася урочиста церемонія нагородження переможців Всеукраїнського конкурсу «Найкраща книга форуму – 2016», яку провели у Львівському національному академічному театрі опери та балету ім. Соломії Крушельницької. Міський голова Львова Андрій Садовий привітав гостей та нагородив Золотим гербом міста Львова о. Андрія Зелінського за книжку «На ріках вавилонських. Кілька думок про повернення». А також дипломами – авторські колективи та видавництва за книги «Скриня. Речі сили», «Коли ще звірі говорили» рельєфно-крапковим шрифтом, «Каналізація міста Львова» та «Водогін міста Львова». Як зазначив мер, кожне видавництво також від міста отримає по 10 тис грн. 

фото Олександр Мазуренко

Відтак, о. Андрій Зелінський, священик, військовий капелан, член чернечого згромадження «Товариство Ісуса», за книгу «На ріках вавилонських. Кілька думок про повернення» видавництва «Свічадо» отримав Золотий герб м. Львова.

Дипломами міський голова Львова нагородив:

  • творчий колектив Арт-буку «Скриня. Речі сили» (Видавництво Старого Лева) - за вагомий особистий внесок у розвиток видавничої справи, популяризацію української книги  та з нагоди ХХІІІ Міжнародного книжкового форуму видавців у Львові
  • колектив Ресурсного центру освітніх інформаційних технологій для осіб з особливими потребами НУ «Львівська політехніка» за упорядкування збірки казок Івана Франка «Коли ще звірі говорили» рельєфно-крапковим шрифтом - за вагомий особистий внесок у розвиток видавничої справи, пропаганду української книги  та з нагоди ХХІІІ Міжнародного книжкового форуму видавців у Львові
  • колектив видавництва «Аверс» за підготовку до друку видань «Каналізація міста Львова» та «Водогін міста Львова» (від початку XV ст. до 1939р.) - за вагомий особистий внесок у розвиток видавничої справи, популяризацію української книги та з нагоди ХХІІІ Міжнародного книжкового форуму видавців у Львові.

«Хочу подякувати усім за вірність Львову, за вірність Форуму і за вірність книжці. Я сьогодні маю дві речі зробити. Перше: я хочу озвучити одну ідею, а друга частина  - це мати приємність нагородити деякі книжки, які, на нашу думку, вартують уваги.

В чому полягає ідея? Всі ви прекрасно знаєте, що історія формує майбутнє. Якщо ви сьогодні почитаєте книжки про історію України, то вони, як правило, є достатньо сумні. Часи важкі були і писалася історія в непростий час. На мою думку, було би дуже корисно в сьогоднішньому часі, особливо враховуючи молодих дітей, які повинні бути успішними, написати історію України, власне, історію успішної України. І міська рада Львова в співпраці з Форумом видавців хоче оголосити такий конкурс на написання історії.

Я би дуже хотів, щоб вона була написана письменником, звичайно, використовуючи історичні матеріали, факти, але щоб це була жива книжка, щоб вона легко читалася і кожен громадянин нашої країни і світу, почитавши цю книжку, був би гордий за Україну, за українців, за наше славне минуле і наше славне майбутнє», - зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова.

Нагадаємо, Форум видавців у Львові триватиме з 15 до 18 вересня. У його програмі 1259 подій, у тому числі книжковий ярмарок, що буде працювати у Палаці мистецтв і на проспекті Свободи.